torsdag 12 mars 2009

Sköna Skottland

Bilderna talar för sig själva... Skottland ÄR vackert! Och framförallt fullt av fantastiska människor och djur och jag insåg hur mycket jag saknat det! Himla underbart att vara tillbaka, om så bara för en knapp vecka!
Edinburgh Castle tornar upp sig när man närmar sig centrum
Princes street med skön atmosfär och härliga butiker


Royal mile i Edinburghs old town, utan tvekan den mäktigaste stadsdelen. Att det finns diverse mysiga pubar av alla de slag försämrar ju inte saken


Legenden om hunden Bobby är fantastisk och att se honom igen var som att träffa en kär vän:-)En av alla de svindlande och smala gränderna i old town.

Hamish... Highland cattles är ju helt fantastiska! Kunde inte låta bli att köpa en miniversion i tyg med mig hem. Hamish är väldigt berömd och står i sin hage och betraktar folk hela dagarna. När han stirrat på oss en stund vände han sig om och började klia sin stora rumpa mot staketet:-)


Båttur på sjön; en bild av det berömda Urquhart castle vid Loch Ness. Båten var liten och vågorna höga så det var stundtals lite läskigt! Just då kändes det inte alls otroligt att ett "odjur" skulle kunna tänkas titta upp ur vattnet:-)

Högländerna är verkligen spektakulära. Man känner sig ganska liten när man åker igenom dalarna omgiven av de höga bergen.


Vi besökte också Skottlands minsta distillery och shoppade loss i deras butik:-) Whiskyn var riktigt okej även för en icke-fantast som mig. Men likören gjord på whiskyn var godare!
Har sett broarna (Forth bridge/forth rail bridge) några gånger tidigare men det minskar inte "effeken".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...