torsdag 7 januari 2010

"Must have"- presenttips i väntans tider...

Det finns några saker som jag fått/skaffat mig under den här tiden, vissa är helt omubärligt för välmåendet, andra mer för att det är trevligt att ha under tiden som man väntar på sin nya bebis. Så det här blir Fröken Gredelins guide till presentdjungeln för er som är närstående- eller till er själva när ni väntar barn.

Vetevärmare från Lundmyr of Sweden (ett av mina favvomärken även på kläder och dylikt). Man kan knäppa den runt höft/mage och ha den på sig när man sover, tittar på tv, rör sig. Har använt den flitigt!


Det finns en uppsjö av böcker i ämnet vänta barn. Trodde att jag själv skulle vara en storläsare men insåg snabbt att det som stod sällan passade in på vem jag var och hur jag mådde. Som att det står att man oftast slutar må illa efter vecka 12. Jo tjena, jag kräktes i stort sett dygnet runt fram tills vecka 17 och sen mår jag illa från och till. Min hy är hopplös och håret risigt och jag känner mig verkligen inte alls sådär pigg och energisk som böckerna påstår att jag borde. Så jag gömde undan eländet. Sen fick jag tips om boken "Från A till Bebis" av Ann Söderlund och Hanna Widell. Rolig, träffsäker och framförallt en bekräftelse på att alla mår olika och det är helt okej!


Polarn & Pyrets randiga tröjor. Okej, kanske inte helt livsnödvändigt:) Men underbart sköna. Jag har två och bor nästan i dem! Köpte dem tidigt i graviditeten, har dem fortfarande och kommer att fortsätta använda dem efter bebisen är född. En klassiker!


Kakaosmör från Body Shop. Finns båpe som kräm och i stiftform och sägs motverka bristningar på magen. Doftar som vaniljyoghurt och är skön att smörja in sig med.


Bola. Ett mexikanskt smycke som bärs långt ner på magen och avger ett litet ljud som babyn uppfattar som lugnande. Jag är så lyckligt lottad att jag faktiskt fått två sådana här (av olika personer) *rörd*. De finns i många olika utföranden, mina har små fötter på sig.


Vänta-barn-ljus. Fick det i present av Maria och har själv gett bort ett. Man ska tända det för varje vecka och när ljuset är helt nedbrunnet så har man sin bebis hos sig.

BabyMoon. Innan bebisen kommer så kan man, förslagsvis tillsammans med sin partner, åka bort en helg. Gissar att det är betydligt vanligare utomlands. I Sverige verkar det bara vara Grythyttan som anammat konceptet med speciellt anpassade aktiviteter till blivande föräldrar men det kanske kommer framöver. Olika spa runt om i landet verkar ha insett att även en blivande mamma gillar att bli ompysslad, som till exempel Sturebadet i Stockholm, Selma Spa i Sunne med flera. Under vissa perioder i graviditeten kan det vara bra att undvika exempelvis bubbelpool och massage men det kan man ju alltid rådgöra med personalen om när man bokar.

Men den bästa presenten är självklart att ha en stöttande omgivning och kanske få lite hjälp med vardagssysslor; som att handla, rasta hunden etecetera, de stunder man inte orkar själv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...