onsdag 14 juli 2010

Tre toppar/Varberg

Gårdagen spenderades ihop med trevligt sällskap i form av Kia, snyggingen (och busungen:-)) Emil samt deras hundar. Vi fick besök innan lunch och de stannade några timmar, tiden går så fort när de är här! Och så har jag fått över Kia till "the dark side", hehe, jag tvingade på henne några klänningar så att hon verkligen ska känna vad som fattas i hennes garderob. Mitt livsmotto är ju som bekant "den som har flest klänningar när den dör vinner!!", haha:) Hon klädde i alla fall jättefint i det! Efter en massa prat och "bök" som det ju blir när man har två hundar var samt varsin bebis så åkte de vidare och vi andra väntade tills Peter kom hem och det var dags att bege sig mot Varberg.

Vi skjutsade ner Lovis till Ulrika som var i stugan som ligger strax utanför Varberg, där var det som alltid fullt hus. Ulrika har fem egna hundar, två tonårsbarn samt en man så Lovis har att göra nu i några dagar:-) Vi andra åkte mot Varberg (första besöket där för mig) och på vägen stannade vi i Träslövsläge för ett stopp på det berömda (tydligen...) glasscaféet Tre toppar. Det fanns en hel del att välja på, vi tog (min favorit) himmelsk röra, polkaglass och nåt mer som vi fick i ett stort rån med sylt och grädde och en så kallad gräddbulle (har alltid kallat det för chokladtopp) ovanpå. Jaja, gott var det i vilket fall, och himla mäktigt, vi delade och det var fullt nog:) Inte så fasliga priser så det kan jag tipsa om för er som har vägarna förbi, det var bara några minuter utanför Varberg och orten låg jättefint vid havet även om själva caféet inte såg så imponerande ut, men man kan ju alltid ta med sig glassen och sitta nere vid vattnet om man så vill.
Glassen;


Varberg var en söt liten stad, vi promenerade längst havet och kikade på folk. Själva stadskärnan var också fin med gamla fina hus. Trots att jag bott både i Halmstad och i Borås-Göteborgsregionen under en del år nu så har jag faktiskt inte varit där tidigare.

Idag blir det mest slappande (ja inte för Peter då som jobbar) och ikäll ska jag och Cobra in till stan, närmare bestämt Hisingen, där det är dags för ännu en omgång ringträning/Cobrasläparruntmattesomskämsochlängtarhem....:)

2 kommentarer:

 1. HAHA, ja jag har verkligen gått över till "the dark side"!!! Verkligen skrämmande att få på sej, inte en, utan FLERA såna där klännigar, du såg ju hur dom föröskte hålla kvar mej så du fick hjälpa mej ut!!! hugaligen... Men jag ska nog övervinna dom, & införskaffa mej....
  Men TANJA!!! Har du aldrig varit i Varberg!! Nä nu blir jag förundrad...... det är ju min andra uppväxt stad (familjen hade husvagn där i över 10 år)..... & Tre Toppar, MUMS! Vi brukade cykla dit, så man kände sej nyttig :0). Gillar du marknader??? Hela sommaren, varje Torsdag (eller var det tisdag), är det marknad på torget där..... mysigt mysigt.
  Det är snart Fredag, jag vill ha rapport!! & du vet min åsikt:0)....
  KRAAAAAAAAAAAAM//K

  SvaraRadera
 2. Sen himla gott ut det där! Varberg har jag bara varit i en enda gång, men en tripp dit igen skulle vara kul :)
  kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...