fredag 27 juni 2014

The simple things...


Den här söta asken har jag klickat hem och väntar nu på. Perfekt för smycken eller annat smått! Finns hos H&M för det rimliga priset av 49 och 50 för den som vill ha en likadan. Den ska få bo i Maxens rum, och nu närmar sig flytten med stormsteg! Inte ens två veckor kvar, kan ni fatta?


Det känns väldigt bra, även om det också är förenat med en viss insats. Vet inte om jag nämnt det tidigare, men vi byter alltså inte bara bostad utan även kommun/ort så det blir ny förskola för M i höst, nya vårdkontakter för mig, etcetera. I helgen ska vi titta på tapeter och planera upplägget lite mer. I sådana lägen märks det verkligen hur olika vi är. Jag är otålig och har redan skrivit listor med förslag på tapeter till de olika rummen, funderat på organisationen av flytten och fått ideer till utsmyckning av vardagsrummets fönster. Min andre hälft däremot; not so much:) Han tycker att vi ska flytta in i lugn och ro och ta allting därifrån. Förmodligen blir det väl någon slags blandning. Vi har ju redan gjort skräckflytten en gång då vi sist köpte hus och flyttade in samtidigt som vi renoverade för fullt. Det tog nästan ett år (!!) innan vi packade upp kartongerna med våra kläder i, fram tills dess så var allting i kartongerna som var märkta "Tanja- tröjor" t.ex. Vi hade helt enkelt inte kommit till sovrummet före det och hade därför inga garderober... Den här gången känns det mer civiliserat...

Även om bloggen närmast har gått på semester så har livet bakom kulisserna rullat på ordentligt. Midsommar firades med två andra familjer på Hammarö (utanför Karlstad) och efter det begav vi oss hem till mina föräldrar. Där blev vi kvar lite längre än vi tänkt eftersom Max blev så dålig. Att  han reagerar på mygg/Insektsbett har vi sett tidigare, men nu var det vidrigt! Han fick nästan som bölder i ansiktet och på andra ställen på kroppen, fötterna svullnade upp och han kunde inte gå utan blev buren. En tur till doktorn fick det bli (även om jag ibland misstänker att sköterskerna man talar med i telefon får extra bonus för varje person de lyckas avfärda för första gången vägrade hon ta in honom och skickade oss till apoteket, där de i sin tur skickade hem oss med orden "ring läkaren, han är för liten  för allergimedicin.) Men efter några jobbiga dagar mår han nu bra i alla fall, och vi har lärt oss att han inte får gå barfota ute, behöver ha myggspray, täckta armar, med mera.

På återseende! 
3 kommentarer:

 1. Men stackars lilla Max! Vad obehagligt!
  Och så spännande med flytten. Känner igen det där med att själv vilja planera allt i förväg medan någon annan i familjen hellre tar det lite lugnt och vill fundera ett tag. Jag brukar ändå vinna, hehe. Är ihärdig!
  Ja, imorgon smäller det. Känns så himla konstigt, fast på ett härligt sätt såklart. Väderkartan ser lite mer positiv ut nu, så om du håller tassar och tummar och tår så kan det ju vara det som gör hela skillnaden :)
  Lille E ska vara med på vigseln och sen kör vi en liten photo session med honom innan han följer med sina barnvakter hemn familj från föräldragruppen som han känner väl, känns tryggt, fast ändå läskigt. Första gången han är borta över natten...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Caroline igen27 juni 2014 20:19

   Åh, jäkla iPhone! En familj ska det stå i den lilla härvan där...
   Och det går nog bra, det där med att sova borta. Barnvakterna har lovat att ljuga om det skulle gå dåligt, för att lugna det stackars brudparet :)
   Nu ska vi ta tag i det sista här och sen sova!
   Kramar!

   Radera
 2. Åh den var jättefin! Spännande med nytt hem! Hoppas att allt kommer funka med sjukvård o förskola! Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...