söndag 31 augusti 2014

Fantastic Five

Hej Söndag! Dagen har bjudit på lågmäld träning och goda varma mackor som kvällis, och nyinköpt legosats för killarna i huset. Vi laddar inför den första riktiga vardagsveckan som startar imorgon, och inte minst blir det intressant att se hur mannen får det med pendlingen mitt i rusningstrafiken då vi ju som bekant bytt ort sedan i våras.

Här på bloggen är det dags för en F.F. igen; den där kategorin där fem favoriter inkluderas. Den första på flera månader är en något höstbetonad sådan med både film- och boktips för sköna kvällar i soffan nu när det mest regnar. Varsågoda:


Vi kickar igång med ett riktigt lyckopiller den här söndagen. Trots töntigaste titeln Familjetrippen (som heter "We´re the Millers i originaltiteln, ett namn som är mycket mer logiskt vilket man inser  när man ser den...) så är filmen både rolig och varm. Ingen djuping direkt, och ibland var det fram med "skämskudden", men den lockade i alla fall mig till skratt. Se den om ni inte redan gjort det blir mitt tips, den finns t.ex. på Netflix.


Dessa snygga skålar spanade jag in på Svenssons i Lammhult när jag var inom butiken vid Järntorget. Paul Pottens lyckas oftast, så även denna gång. Blåvitt porslin kopplar jag gärna ihop med sommaren, men det funkar ju faktiskt fint även resten av året. Perfekta till höstsoppan, kanske?Rum för papper envisas med att ha stans snyggaste skyltningar, jag kan aldrig låta bli att ta vägen förbi när jag är i krokarna (RFP ligger i Victoriapassagen, centrala Göteborg) bara för att se vad som pryder deras fönster för stunden. Jag var där tidigare i veckan och blev knappast besviken när jag såg de fina molnen hänga där. De kom tydligen redan förra hösten såg jag hos kreatören; formgivaren Malin Signahl, men jag skymtade dem även inne hos Norrgavel nu så de känns aktuella ändå. Priset passade inte riktigt min plånbok eftersom man nog behöver flera för att verkligen få till känslan, men snygga är de och det skulle inte förvåna mig om de kommer att synas ännu mer framöver.
Den här fina mässingskuben blev jag alldeles kär i, tänk er så fint nu i höst och vinter. Jag har redan en svart liknande som jag plötsligt blev mycket sugen på att måla om:) Den här kommer från House Doctor och hittas t.ex. hos Tulipa, eller hos Haga Hem för er som bor i Göteborg med omnejd.Som avslutning får det bli ett boktips. Trots att det gått över en månad sedan vi flyttade så har vi ännu inte fler kanaler än 1,2,4 i stort sett, och inget fast internet heller och kontantsurfandet uppmuntrar inte direkt till filmtittande, så då får det bli läsning istället. Jag passade på att köpa på mig en trave pockets tidigare i veckan, inne på Lagerhaus på Avenyn säljs de för en 50-lapp stycket så det är värt att kika där för er som bor i trakterna.
 
En av böckerna som fick följa med hem var Ninni Schulmans senaste. Jag uppfattar henne som väldigt sympatisk, och eftersom hennes böcker utspelar sig i Värmland så har jag velat läsa. De har väl inte riktigt haft det där "stinget" som en spänningsroman gärna bör ha. Inte den där nagelbitande-undrar-vem-som-är-mördaren-känslan helt enkelt. Men med bok nummer tre, Svara om du hör mig, så lyckas hon skriva en mycket bra historia som verkligen står sig mot vilken av de svenska deckarförfattarna som helst. Läsvärd för dig som gillar spänning alltså.  
 
 
 
 
 

2 kommentarer:

 1. Wow vilket härligt porslin! Likaså ljusstaken! Hoppas ni snart får ordning på så väl internet som tv-kanaler! Kram

  SvaraRadera
 2. Många härliga saker. En sådan där kub hoppas jag hitta på loppis, men det kommer nog ta ett tag innan folk skänker sådana vackra ting;) Men som du säger så roligt att pynta efter årstid och humör;)

  Just nu jobbar jag enbart med Choices by Annie. Registrering av företag är i full fart så snart kan jag kalla mig egenföretagare;)

  Önskar dig en härlig start på veckan och en ljuvlig start på september.
  Kram
  Annie

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...