måndag 25 maj 2009

Memorial Day

Idag är det Memorial Day här i staterna vilket betyder att det är helgdag. Tv sänder intervjuver med barn och fruar till amerikanska militärer som omkommit i strid. Undrar just om alla de som förlorat nån i i de länder där USA helt utan vettiga skäl gått in och krigat också har en memorial day...?

Nåväl, vi har turistat vidare i det här galna landet där ingenting kan bli stort nog;

Hängt på Times Square som alla andra turister. Helt osannolik upplevelse att vara där, speciellt på kvällstid då man nästan blir yr i huvudet av alla blinkande neonskyltar:-)

Och så har vi softat i Central Park, legat i gräset och kollat på film på datorn och tagit det allmänt lugnt. Det är väldigt varmt här just nu så man orkar inte göra så mycket på dagtid.

I Central Park finns ett minnesmärke över John Lennon i den del av parken där han ofta vandrade omkring. Den platsen ligger nära...

...hans bostad där Yoko Ono fortfarande bor. Det var dessutom här utanför som han blev skjuten och hit alla människor kom för att sörja hans bortgång.

Vi har också spenderat tid och pengar i affärerna. Här är Macy´s som ska vara världens största varuhus. Ska man göra kap så ska man dock undvika manhattan...

Och vi har likt King Kong besökt Empire State building. Fast till skillnad från honom så höll vi oss på insidan av huset... Mäktigt att se ut över det stora "ljushavet".

Och nu har vi bara en och en halv dag kvar i New York innan vi reser hem till kära Svea igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...