tisdag 19 maj 2009

på sight seeing i N.Y

Nu har vi spenderat första riktiga dagen här. Efter en extremt söt frukost (som var lite väl till och med för mig som annars är en riktig gottegris)så begav vi oss till Greenwich willage för att leta present. Typiskt nog så var den ena butiken stängd på måndagar och den andra verkade vara stängd alla dagar så vi fick hitta på nåt annat att ge bort istället. Efter det så råkade vi kliva på tunnelbanan åt fel håll så då blev det en tur med färjan till Staten Island. Färjorna är gratis och på vägen ser man frihetsgudinnan samt Manhattan skyline på tillbakavägen. Sedan tog vi en promenad genom City Hall park som var lite av en oas och så vidare till Ground Zero. Vi var först osäkra på om vi verkligen var på rätt ställe för allt man såg var höga staket som täcktes av stora banderoller. Allt kändes rätt overkligt. Men sen gick vi in i en liten kyrka precis i närheten och den hade tydligen använts som samlingsplats under räddningsarbetet och där kunde man se bilder och annat från den perioden vilket såklart gjorde det hela lite mer "greppbart".

Efter det så hamnade vi på nåt stort varuhus med en massa teknikprylar (tänk: SIBA)till Peters stora lycka. Sen orkade i alla fall inte jag ta ett steg mer i onödan så då blev det hemfärd och vila på hotellet där jag legat i sängen och kollat på några avsnitt av McLeods döttrar (jag köpte första säsongen på dvd för ett tag sen, missade den när den gick på tv). Nu sover den andra hälften djupt och jag ska väl göra detsamma för imorgon ska vi träffa vår Big Apple greeter Karen. Vi har haft mailkontakt och så pratades vi vid på telefon idag, hon lät så trevlig.

En sak som vi verkligen inte riktigt har fattat är hur tunnelbanesystemet funkar. Vet inte om det bara är vi eller om det verkligen krångligt? Jämfört med t.ex London så känns det som om man borde fått en mycket grundlig manual tillsammans med metrokortet. Här får man dessutom nästan gissa när det är dags att gå av, ingen skylt eller röst som upplyser om stationerna utan man får försöka se vad det står på perrongerna vilket inte är helt lätt. Men det ger sig väl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...