fredag 6 januari 2012

Kafferep på Selmas vis
Jag är en stor beundrare av Selma Lagerlöf och det är ingen tillfällighet att jag tidigare samlat på den vackra servisen Mårbacka. Hennes liv och gärningar fascinerar och imponerar. Trakterna runt Mårbacka är Värmlands vackraste i mitt tycke och har ni inte besökt Fryksdalen så tycker jag absolut ni ska göra det! Inte bara Selma utan även Frejas historia har intresserat mig ända sedan barndomen, Freja är båten som förliste och som tuffar på Fryken igen. Jag har någon slags romantiserad bild av att alla som bor i området har det sådär lantligt och vackert hemma och Susanne som driver "Granne med Selma" gör inget för att förstöra den bilden:)

Granne med Selma finns även som blogg och det var där jag såg namnet för första gången. Sedan började det dyka upp reportage om Susanne och hennes verksamhet i olika tidningar (bland annat Året runt och Värmlands Folkblad) och nu vill jag absolut dit! Hon anordnar nämligen kafferep på det klassiska sättet.


Kafferepen förr började klockan tre och den traditionen håller man på. Det bjuds på småkakor och kaffe och man avslutar med gräddtårta. Kafferepen är populära så man får boka in sig i förväg, antingen på ett redan förutbestämt som alla hjärtans dag eller mors dag, eller så tar man med sig ett litet gäng vänninor och bokar ett datum som passar. Det låter verkligen helmysigt och jag hoppas att det blir tillfälle att ta sig dit framöver. Underbart att man inte behöver bo i storstaden för att lyckas med sina drömmar utan att det går precis lika bra att rusta upp en gammal lada i Värmland för att få folk att vallfärda:-)

1 kommentar:

  1. Nej vad mysigt!! Jag vill också :) Önskar er en fin dag imorgon, hoppas att sambon din mår bättre och att ni båda kommer iväg på din bästa väns bröllop. kramis

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...