söndag 30 september 2012

När hemmet ska stylas...

Överst: filtkorg, Village. Matta, Ikea. Pläd fuskpäls, Rusta. Lampslinga, Granit. Kudde, Svenskt tenn. Kollaget ger en aning om hur jag planerar att styla vår bostad inför fotograferingen. Svartvitt och grått känns rätt här hemma just nu. Senaste inköpet var just en sådan kudde som ovan, Ruskigt populär förvisso, men jag har inte tröttnat än:-)

Som ni vet bor vi inte så stort och redan när vi lämnade huset och flyttade in här så kändes det som om det var vår "provisoriska bostad". Planen har hela tiden varit att vi framöver ska flytta vidare. Nu börjar det närma sig två år sedan vi köpte lägenheten och även om vi ännu inte hittat något så har vi tagit steget och funnit en mäklare. Efter två försäljningar på tre år så har vi lärt oss vad vi ska leta efter och vad vi kan förvänta oss och vi har valt någon som vi fått rekommenderad och som känns bra på alla sätt.

Nyligen så fick vi ett erbjudande om x antal tusen i rabatt på provisionen om vi väljer den firman inom en viss tid och då tog vi den chansen. Det innebär inte att vi måste sälja på stört, bara att vi signar oss för just dem. Dessutom har vi valt att genomföra fotograferingen inom en snar framtid, både för att uteplatserna ska komma till sin rätt på bilderna innan höst/vintervädret verkligen slår till och för att jag som har extremt begränsad energi ska slippa göra allt samtidigt. Det är mer jobb än man tror att sälja sin bostad! Genom att göra såhär så kommer bilderna och allt finnas klara tills den dag vi faktiskt bestämmer oss och då kan vi koncentrera oss på visningen istället. Men just nu satsar vi mot fotograferingen och att styla om här hemma inför den.

Home staging är spännande tycker jag, det är ju alltid en avvägning när det kommer till budgeten inför försäljning. Bor man på en mindre ort där bostäderna är relativt billiga så kanske det inte lönar sig att lägga alltför mycket på inredningen innan man säljer, medan det på andra ställen kan göra stor skillnad. Nu vet vi att det inte kommer ut så många bostäder i samma storlek som vår och som ligger i detta området så det blir förhoppningsvis inte så svårt att sälja, men vi vill ju göra det vi kan för att få folk intresserade såklart. Och om det innebär att vi lägger ett par tusenlappar på att piffa till det så får det vara så. En ny matta till tv:rummet står med på listan, likaså några krukväxter, ljung till uteplatserna och en del annat.

Minns ni förresten att jag tipsade om en bra bok i ämnet Homestyling i våras? Den kan vara värd att läsa för er som är intresserade. Inlägget hittas HÄR.


2 kommentarer:

 1. Det är lätt hänt att något provisoriskt förvandlas till permanent :-)
  Önskar er lycka till i jakten på nytt boende!

  Kram Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt sant:-) Tack för det! Kramar!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...