torsdag 11 december 2014

Vintervitt i jul


Matsalsbordet som ni som känt oss länge kanske känner igen? Det har varit magasinerat i nästan fyra år eftersom det inte fick plats i vår lilla lägenhet, men är nu med oss igen. Bordet köpte min mamma på en loppis i Kristinehamn för vår räkning, det gick på mellan 300 och 400 sek och var i en blå färg när det kom till oss. Jag minns att jag var höggravid och stod i den kalla källaren i huset på landet och målade det vitt samtidigt som jag svor över kylan och över huset där exakt alltid någonting gick galet. Vi brukade både då och nu referera det till "Drömkåken", ni vet filmen med Björn Skifs:) Såå lycklig över att vi hittade det här huset istället som passar oss så bra. 

I år har vi faktiskt bestämt oss för att drita i den stora julgranen som vi tänkte ha, och så har vi ställt fram den lilla som Maxen fått pynta precis som han vill. För att alla dekorationerna inte bara ska ligga på vinden och samla damm så målade vi en rundstång och fäste över matsalsbordet. Sedan dekorerade jag med lite av varje som vi hade hemma och så avslutade jag med en stjärngirlang som virades runt stången. Den har jag köpt, men det är enkelt att göra en sådan själv genom att stansa ut eller klippa ur stjärnor och sy fast på en tråd.

Tomt här hemma nu, Lovis åkte till stan imorse och med sig hade hon både sin och C:s julklapp för vi lär inte ses innan jul. Det har varit så mysigt att höra det där klickandet av hundtassar... Sedan är hon ju något av en primadonna den där damen, har aldrig mött en hund som har en sådan "egen" personlighet och det är inte alltid lätt, haha:) Fin torsdag till er!  

1 kommentar:

  1. Men så snyggt! Vilken bra grej som alternativ till gran!

    Själva så har vi bestämt oss för att köpa en riktig gran i år så det blir inköp och pyntning i helgen:)

    Vad kul att hämta fram det gamla bordet, jag vill också ha vitt bord men maken vägrar byta ut vårt i ek nu när barnen är små..:(

    Kram kristin

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...