måndag 29 december 2014

En ängel i rummet

                     

En sen julhälsning från oss till er! Även i år blev det visst jul, och denna gång känns det som om vi varit effektiva och lyckats få in större delen av släkten på både min och P:s sidor, fast vid olika tillfällen. Igår t.ex. var det kusinträff hemma hos faster vilket tyvärr blir alltför sällan, och vi fick bl.a. träffa en nytillkommen sambo och höra andra roliga nyheter. Framför allt är det så härligt att få se hur Maxen njuter av umgänget, att han får finnas bland dessa människor som tycker om honom för den han är. Han hade inte träffat mina kusiner på säkert ett år nu och kom inte riktigt igåg vem som var vem, men han tog sin plats på sitt ganska försiktiga sätt och det syntes att han trivdes. Kanske extra viktigt efter denna höst då omställningen från lilla fristående förskolan till stora kommunala har varit stor och han fått kämpa mycket mera för att få vara en del av gruppen. 

Fina klappar har vi också fått, nu sover vi lyxigt på kuddar av hotellstorlek, dukar upp godsaker på en ostronskål från Mateus, med mera. Den söta lilla skyddsängeln från Skultuna var en av klapparna svärföräldrarna kom med när vi sågs förra helgen och firade lite tidig jul med dem och svågern med kusinerna. Svärmor har en som de fått från hennes föräldrar, och nu ville hon att även vi ska ha en i vårt sovrum. Den blev genast en favorit!

 Tyvärr återupptog jag traditionen från förra hösten då jag var frisk i stort sett hela hösten (ja om man bortser från neurosjukdomen som alltid är med såklart) för att sedan däckas av feber under jul. Det har varit så illa att jag behövt lägga mig och öppna fönstret på vid gavel eftersom jag varit så himlans varm, trots att -17 grader som vi haft borde fått vem som helst att vilja hålla sig långt från draget. Lite märkligt att det kommer just vid jul bara..? För en vecka sedan var jag dessutom så dålig i sjukdomen, hade svårt med andningen, kunde inte vara uppe och allting var så kämpigt att jag trodde jag skulle få ställa in julfirandet, men med lite hjälp har det gått hyfsat. Vi har också hunnit besöka graven och önskat min lilla mormor god jul, den tiden på året som hon fattas mig mest även om hon är så saknad jämt. Nu laddar vi för nyår och våra första övernattningsgäster i nya huset (förutom mina föräldrar)! Ha en fin nyårshelg! 

6 kommentarer:

 1. Hoppas du håller dig frisk och att ni får en trevlig nyår! Ängeln var verkligen vacker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Javisst är den fin:) Kram till dig!

   Radera
 2. Vad mysigt ni verkar ha haft det. God fortsättning och gott nytt år!

  Kram Kristin

  SvaraRadera
 3. Ouf, hoppas du mår bättre nu! Låter som att julen trots allt blev lyckad och mysig och det gläder mig. Önskar dig ett riktigt gott 2015!
  Kram kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är alla bacillerna väck:) Tack detsamma! Kram!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...