lördag 19 maj 2012

Balkongliv

Vår balkong är numera vårstädad så nu får solen gärna visa sig. Möblerna kommer från Rusta.

En av de saker jag gillar sådär extra mycket med vår lägenhet är att den har två uteplatser. En större på framsidan där vi har en soffgrupp i rotting, rabatter som förhoppningsvis ger oss smultron i sommar och där också våra cyklar får plats. Och så en liten balkong som jag igår tog och skrubbade och tvättade mattan och fann dynorna till soffan. Dock är jag inte helt nöjd, jag tycker att det känns lite för grått och tråkigt. Nu har jag fått för mig att golvet skulle göra sig SÅ fint som vitt! Så här pågår just nu operation "övertala_sambo". Tänk vad fräscht med vitt golv till de vita möblerna, och så står en färgglad Vågö från Ikea högt uppe på listan också.

Det finns otroligt mycket fina saker som passar perfekt till uteplatserna just nu, och det bästa är att det inte behöver bli särskilt dyrt att få till en helt ny look. Här är några av mina favoriter;

Klassikern Vågö/Ikea.Snygg fågelholk att dekorera väggen med från Åhlens.

Miniväxthuset kommer även det från Åhlens.

En fin nyhet från Ikea är brickbordet Sandkärr.

Plastmattor är perfekta till balkongen. Linnea från Rusta finns i flera färger och storlekar.

De otroligt vackra och sköna träskorna från Calou finns hos Elsas Hem. Kostar en slant men tillhör utan tvekan de skor som jag funnit mest bekväma.

4 kommentarer:

 1. Åhhhh så fint ni har det!! Vi har inte märket chili här.. alltså för hundförvarning. Lilla lilla luleå.. vad är det för fint balkong golv ni har?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad synd att ni inte har Chili, de byter sortiment då och då så man brukar kunna finna en del guldkorn där och priserna är helt okej! Men nu såg jag att ni hittat en annan till er sötnos:-) Golvet är vanligt trägolv.

   Radera
 2. Tack för alla fina balkongtips, det är precis vad jag behöver! Du som är så pysslig, har du några tips på lämpliga blommor till balkonglådor, stora krukor osv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja just nu tycker jag att det svämmar över med härlig balkonginspiration och det är så roligt! Nu har jag tyvärr stor brist på gröna fingrar men jag har iaf valt att plantera ranunkler i krukor på framsidan och det är jag så nöjd med! Jag tycker att de ser så fina ut och nu får jag njuta av dem hela tiden! Jag har även planterat penséer i olika färger i samma lådor för jag tycker att det är fint att blanda. Även murgröna eller nåt annat lätt funkar ju fint. Jag brukar fylla upp med stenar så ser det mer genomtänkt utän när man ser jorden. Ibland när jag har brist på fantasi så brukar jag faktiskt be att de gör iordning nåt fint inne i butiken så hämtar jag senare eller nästa dag. Det brukar inte kosta så mycket och det blir så fint. Fast då har det mer handlat om mindre krukor förstås.

   Har tagit en stor höganäskruka och målat vitt och knutit ett band om och där byter jag växt efter säsong. Under vintern har jag haft en en (alltså växten "en":-)) där men nu ska jag bege mig till trädgårdshandeln och se vad som finns. Jag såg förresten en rätt kul grej i en blogg som jag skulle kunna tänka mig: http://inspirationsdesign.blogg.se/2012/april/kruka-med-bjorkgrenar-blommor.html#comment
   Det är tåligt om man reser bort under sommaren samtidigt som det känns väldigt "feng shiu":-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...