torsdag 14 juni 2012

Sommarfest på förskolan



Klicka på bilderna för att förstora.

Sommarfest på förskolan och vi hade tur med vädret och kunde vara utomhus. Alla familjer skulle ta med sig en tårta och jag gjorde därför en Red velvet cake som vi bjöd på. Det är ju en amerikansk favorit har jag förstått så jag blev nyfiken och ville prova. Första gången men definitivt inte sista då flera stycken ville veta receptet efteråt. Den blev rejält saftig och med frostingen ovanpå så blev den söt men inte sliskig. Kul att prova något nytt! Fast det var inte lika kul sent igår kväll dock när jag stod och bakade fast ögonen kändes grusiga och insåg precis när smeten skulle till att hällas upp i formen att jag helt blandat ihop ingredienserna och fick börja om... Då funderade jag starkt på köpetårta!:-)

Till slut blev den färdig i alla fall. Klippte till vimplar att dekorera med fem minuter innan avfärd eftersom jag tyckte det såg för torftigt ut annars.  Peter bara suckade och undrade varför det är så viktigt för mig och det kan jag som vanligt inte svara på. Jag brukar få höra att jag är intensiv och det stämmer nog rätt bra...:) Jag får för mig om att "alla andra" är så duktiga och då vill jag inte vara sämre utan gå all in. Nu var det förvisso ingen större konkurrens just idag, folk hade med färdigköpta tårtor, någon en vanlig sockerkaka, en annan en långpanna med bigpack-glass och jordgubbar. Men barnen var nöjda och det var ju huvudsaken!:) Fast Max hade inte ro att sitta särskilt länge, han hade fullt upp med att leka med bästisen A.



Man blir ju alldeles varm i hjärtat när de två leker så fint:-) De är så snälla mot varandra, delar leksakerna rättvist och verkligen visar att de bryr sig om den andre.



Det sjöng, lektes ringlekar och delades ut presenter. Personalen fick gåvor, barn som ska sluta fick med sig en present från förskolan och alla de stora barnen fick med sig sina teckningar och annat de gjort under året. Max och hans lilla grupp fick ett litet gosedjur och en söt hälsning från fröken.



Tyvärr är det fullkomligt bortkastat att ge min unge ett leksaksdjur! Det tog inte många minuter innan han försökte gräva ner den i en lerig grop i gräsmattan *suck* Han har aldrig varit intresserad utan verkar mest undra vad det är för vits med något som varken rör sig eller låter...:) Men gesten var så söt och vi kommer att sakna fröken S som förvisso inte ska sluta men byta arbetsuppgifter och inte vara huvudansvarig för barngruppen längre.

Festen höll på i cirka en och en halv timme och det var alldeles lagom. Max var helt slut när vi skulle gå hem, han bara grät. Ännu mer ledsen blev han när han insåg att lille A inte skulle följa med oss utan åka med sina föräldrar. Han ropade därför förtvivlat efter A på hemvägen, de ses ju redan imorgon igen men det är inte så lätt för en tvååring att förstå det. Han somnade ovaggad i alla fall, man blir trött av att festa loss på dagis:)








4 kommentarer:

  1. Ser hemskt mumsigt ut du! Lägg gärna ut receptet här så kanske man kan provbaka. Jag är precis likadan (nej, trodde vi inte va haha), vill gärna vara bäst hihi. Härligt med en bästis också för lillkillen! Så mysigt :) Mindre mysigt att din kropp inte orkar, tycker du är så mycket värd en kitchen aid!! Kram på dig fina du

    SvaraRadera
  2. Herrejösses vilken fin tårta, Red velvet cake också av alla tårtor :) Har velat baka den, men det har inte blivit av. Får ta och göra det nu när du lagt recept här på bloggen. :) Har däremot ett läppglans från USA med smak av denna kakan..haha

    Kram på dig! :)

    SvaraRadera
  3. Hej T!! Jag o J skulle köpa en hushållsassistent till oss. Jag jämförde läänge mellan kitchen aid o assistent (från ankarsrum, gamla elektrolux). Bkev till slut assistenten! Gjorde ett blogginlägg om det! Spana gärna in! Annars kan jag vara behjälplig med tips on du vill! :) kramar I

    SvaraRadera
  4. Min är röd! Finns i måånga färger! Ja kanske rent av ska ta ett kort där min står så ser du hur de ser ut!? Kram kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...