tisdag 25 september 2012

Helgen och tips på en uppskattad inflyttningspresent

Några bilder från helgen. Nya kakfatet invigdes givetvis, jag hade bakat Red velvet-kakan, dumlemums och kolakakor och min duktiga mamma bjöd på god budapesttårta. Max var i sitt esse då han än så länge är släktens minsting och såklart fick en hel del uppmärksamhet. Lycka!:)

Jag är så tacksam för mina släktingar! Vi har alltid umgåtts mycket vilket jag skulle säga är farmor och farfars förtjänst, de har varit noga med att samla sina barn med familjer vid alla möjliga tillfällen. Nu när vi barn(barn) blivit vuxna så blir tillfällena tyvärr färre (tidigare var det ju studenter, konfirmationer, födelsedagar...) men vi passar på när vi kan. Då pojk/flickvänner har tillkommit genom åren så brukar vi vara mellan 20 och 25 personer när vi träffas. Jag tänkte på det i helgen när vi samlades för att fira farmor att jag är glad för att Max har alla de här människorna runt sig som vill honom så väl. Oavsett hur sjuk jag är så finns det någon som fångar upp honom om det behövs. Nu bor vi ju inte så nära dem tyvärr, men det är en fin känsla att veta det...

På våra kalas så äter vi alltid massor, och denna gång var inget undantag. Vi brukar börja med någon slags middag (paj, smörgåstårta eller vad det nu blir), sedan gå vidare på kaffe, kakor och tårta för att avrunda kvällen med att hamna i matkoma framför godis och chipsskålarna:-) Peter är van vid att man mest "bara" fikar när någon fyller så han fick en smärre chock när han blev introducerad till min "matglada" släkt, hehe:) Ett annat intresse som många delar är sport och träning och alla vill vinna lika mycket så det blir ju allt som ofta lite snack om det senaste. Nu var det Karlstadloppet Tjurruset några hade varit iväg på och det lät så roligt att jag verkligen önskade att jag fått vara frisk och kunnat följa med! Får peppa Peter så att han ställer upp nästa år så har jag anledning att åka dit och heja:)

Förutom att kalasa så passade vi också på att hälsa på min bror och hans tjej och beskåda lägenheten. Den var riktigt fräsch och fin och jag verkligen älskar deras vita trägolv och väggar:)


Söta svägerskan Caroline med nya lilla familjemedlemmen... Lilla Pixie är en riktig vilding som har en energi av sällan skådat slag:)

... Och så inflyttningspresenten då... Vi köpte ett durkslag som fick bli "korgen" som vi fyllde med lite bra-att-ha-saker som en burk kusmite med tesil till, spagettimått, litet rivjärn (en favorit här hemma!), en konservburk fylld med lördagsgodis (hur ni gör en sådan ser ni här) och lite annat Vi gav också bort en av Leila Lindholms böcker med en del schyssta recept i. Det finns ju hur många läckra bak-och matböcker som helst ute i butikerna så det är ett hett tips att "komplettera med" om man nu vill det.


Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna när man gör iordning en liknande present. Börja med durkslaget och fyll sedan med diverse innehåll. Lagerhaus har en del kuligheter i sitt sortiment, men man anpassar ju såklart efter vem som ska få det; kanske några burkar öl till singelkillen, någon fin inredningspryl till designintresserade tjejkompisen, en flaska olivolja och en ask praliner till den som redan har det mesta... ja ni fattar. Slå sedan in i cellofan och det blir garanterat en uppskattad gåva.



4 kommentarer:

  1. Vilket underbart kakfat. Och smaskiga kakor. Jag blir väldigt sugen när jag sitter här småhungrig och ser kakorna :)

    Det är ju en perfekt present att köpa lite smått och gott, och durkslaget var ju en jättebra idé istället för korg :)

    Jag önskar dig en fin dag!
    Kram Sofia

    PS. snart ska jag ta tag i nästa bloggträff :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe, visst är det vidrigt att se bilder på kakor och andra godsaker när magen ropar:)

      Vad roligt med träff! Det ser jag fram emot!:) Hoppas att du också har en bra dag, här regnar det som tusan, det är riktigt mysigt tycker då jag som gillar hösten skarpt:) Kram!

      Radera
  2. Vilken fin present!
    Och kakorna ser ljuvliga ut :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som det kakmonster jag är så får jag erkänna att några av dem hamnade i min mage och ja De var goda!:)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...