torsdag 16 februari 2012

Raspberry curd


Raspberry curd fick bli dagens gå-bort-present.


Man tager vad man haver. Jag använde en vanlig syltburk. En muffinsform i passande färg visade sig bli perfekt att klä in locket med.

Den här veckan är så härlig med massor av umgänge med dem jag gillar bäst! Imorgon kommer våran Sofie flygandes och stannar över helgen och igår kväll hade jag dejt med min underbara Anna. Det var så skönt att komma iväg hemifrån lite, jag bjöd faktiskt in mig själv eftersom jag behövde lite miljöombyte. Anna och jag lärde känna varandra när vi båda läste i Karlstad för sisådär ett sekel sen:) Sedan valde vi helt olika yrkesinrikningar, hon satsade på datorer medan jag gav mig in i biblioteksvärlden, men vi följdes ändå åt rent geografiskt. Och det är jag så glad för! Det var tryggt att veta att hon fanns här när jag var nyinflyttad och även om det går alldeles för länge mellan gångerna vi ses och tiden går alldeles för fort när vi faktiskt träffas så finns hon kvar...

Jag och Lovis hängde hemma hos Anna och hennes kille, blev bjudna på urgod soppa á la Jamie Oliver, kikade på semesterbilder (de kom nyss hem efter några veckor i Thailand) och njöt av att få vara i deras superfina stora våning inne i stan! Den skulle passa in hos Alvhem vilken dag som helst! Avundsjuk? Eh...JA!!:-) Anna är en såndär tjej som är både snygg, smart, skulle kunna klä sig i en sopsäck och ändå se fantastisk ut, lever med sitt livs kärlek, har ett bra jobb där hon får utvecklas...Ja ni känner säkert igen typen! Hon vore helt enkelt outhärdlig om det inte var för att hon är så jäkla underbar också!:)

Till N hade jag med en muminmugg för det vet jag att han i "hemlighet" önskat sig och till Anna svängde jag ihop en sats raspberry curd. Det var första gången jag provade och det blev så gott! Jag tänkte använda det till kakfyllning framöver. Det får bli bästa bakningstipset idag! Perfekt till tårtor bland annat. Detta måste ni helt enkelt testa!:)

Raspberry curd:

2 dl hallon
2 dl socker
3 ägg
75 g smör

Mosa hallonen väl. Vispa ihop ägg och socker. Blanda samman med hallonmoset och låt tjockna i rostfri bunke i vattenbad. Rör då och då. Ta bort från plattan och rör i smöret så att det löser sig och blir en jämn smet. Raspberry curden håller sig i cirka två veckor i kylskåpet.


På hemvägen fick jag höra spännande berättelser om livet på sjön. Det var en sjökapten som efter många år på världens hav sadlat om och blivit chaufför. Jag passade på att fråga om allt jag nånsin undrat över (min magisteruppsats handlar om sjöfart) och jag hade nästan önskat att resan var dubbelt så lång för oj vad mycket intressant han hade att berätta! Bland annat pratade vi om sjukvård och vad som händer när någon blir akut dålig. Som sjökapten måste man ha en ordentlig medicinsk grundutbildning och det är tydligen inte helt ovanligt att man tvingas utföra mindre operationer ute till havs. Det är så härligt när man stöter på någon som levt ett så "annorlunda" liv och som delar med sig av sina erfarenheter. Jag försöker tänka så att alla människor jag möter- oavsett om det är en person jag trivs med eller ej, har något att lära mig. Med den attityden tror jag att man kommer en bra bit...

1 kommentar:

  1. Vilken härlig kväll du hade förstår jag! vilka fina gå-bort-presenter också :) Den där curden låter mumsig!
    kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...