tisdag 9 oktober 2012

Kunglig design


En nyhet som jag faktiskt gillar riktigt mycket är samarbetet mellan Gustavsbergs porslinsfabrik och designduon Bernadotte & Kylberg som utmynnat i "skålrikar" med djur som tema! De charmiga skålarna/tallrikarna har formen av mullvad och hare som är de första djuren att bli porträtterade i serien. Priset ligger på 1295 kronor och säljs på NK porslin och kök.

I nyaste numret av Sköna Hem presenteras en intervju med Bernadotte & Kylberg där det framgår att detta är deras första gemensamma produkt men att vi kan förvänta oss betydligt mer. Jag måste säga att hur skeptisk jag än är mot "kändisars" design av olika det slag så märks det att prins Carl Philip verkligen skiljer sig från mängden med sin gedigna utbildning inom just design och de produkter vi tidigare fått sett är det hög klass på. Han jämförs ju inte sällan med Sigvard Bernadotte som har en egen plats i svensk designhistoria och kallas därför även han för designprinsen. Här visar han att det är välförtjänt och det ska bli spännande att se vad firma Bernadotte & Kylberg visar upp i framtiden.

---------------------------------------------------------------------------------------

Idag har vi haft fotografen här och det har varit en del att greja med både innan, under tiden och även efter då allt ska bäras tillbaka. Jag tänkte skriva lite mer om det men just nu är jag alldeles för trött! Jag hade liksom glömt bort hur sjuk jag faktiskt är så när de två timmarna med fotograferandet gått så klappade jag ihop helt. När jag blir sådär slut så brukar jag ibland kräkas vilket jag gjorde nu... precis allt jag ätit och lite till (kändes det som) kom upp och sedan landade jag på sängen i något slags komatillstånd. Det fick bli hämtmat ikväll då Peter också var trött och jag sitter nu i soffan och känner mig alldeles färdig. Imorgon är det akupunkturbehandling tidigt igen så det får bli sängdags ganska snart.

2 kommentarer:

  1. Men oj, vännen, önskar dig en riktigt god natts sömn så att du får krafterna tillbaka!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...