söndag 28 oktober 2012

Pumpornas tid...

Ljung är en självklar prydnad hos oss på hösten! Här har jag planterat det i zinkhinkar som jag tycker passar så bra ihop med ljungen färgmässigt. Kottar och löv är både fint och gratis att komplettera med.

Jag tycker att hösten är så otroligt vacker! Sommaren förstår jag mig inte på alls, jag blir deppig, mår illa och gråter när det blir sådär riktigt varmt som det kan bli, och när det är som värst brukar jag försöka visualisera hösten... Med dess klara luft, vackra färger och mysiga stämning. Och ljung är liksom hösten personifierad:) Nu är jag på jakt efter en större pumpa eftersom den jag hittills hittat (se bild) är i tennisbollstorlek ungefär. Nej, en riktigt stor ska det vara! Jag skulle vilja gröpa ur den och använda som lykta och så älskar jag ju pumpasoppa/pumpapaj också! Har ni inte testat det så gör! Så gott! Nu är bara frågan var man kan hitta en sådan stor pumpa? Har kikat på Ica men där finns den icke. Kanske i en mer utpräglad frukt-och grönsaksbutik? Problemet är att jag ju numera inte kör bil så jag har svårt att ta mig längre än till Ica, men jag får klura ut något...

På tal om pumpor så var jag på en Halloweenfest en gång och en av dem som hade festen hade klätt ut sig till pumpa! Hon hade sprejat håret grönt och så hade hon gröna trikåer. Däremellan en slags ställning vilken pumpakroppen hängde runt. Riktigt coolt!:) Nåt år vill jag själv ordna halloweenfest, synd att vi inte bor lite större (och jag var lite piggare) för det skulle ju vara hur kul som helst att få klä upp sig och hitta på bus. Ni som är i min ålder eller äldre kanske minns filmen Svart Lucia? Där finns det ju en del schysst inspiration:)


Man kan ju göra i princip vad man vill med pumpan bara man har fantasi.

Bildkälla okänd.
Bilkälla.
Bildkälla.


4 kommentarer:

 1. Men så vackert med ljungen! Enkelt och vackert! Jag är inte alls sådär pysslig och kommer mig liksom inte för att göra sådana där fina arrangemang, men jag tycker om när andra gör det ;-) Pumpasoppa måste testas, det låter spännande! Vet inte heller var man får tag på en sådan där stor pumpa dock, men det måste ju gå att ordna. Jag minns när jag bodde på Öland och det var pumpatider. Pumporna låg som stora, orange badbollar på åkrarna. Det var en häftig syn faktiskt. Kramen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pumpasoppa tycker jag absolut du ska prova och så bodde jag hos en familj som hade bacon och pumpaquiche som sin specialitet! Det var gudomligt!!:) Jag kan nästan se de där pumpafälten framför mig, det låter ju magiskt! Kramkram!

   Radera
 2. Fint att ha lite krukor med ljung i utanför dörren, vackert och inbjudande.
  Kanske min tomte hittar hem till dig, lycka till :)
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag håller tummarna för att den gör det:) Tack för att du kikade in!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...