måndag 22 oktober 2012

Stora Holms säteri- ett smultronställe värt att besöka!

Bildkälla.
Bildkälla.

Eftersom jag själv älskar att få tips på braiga ställen att besöka så vill jag i min tur tipsa er när jag springer på något fint . Och det gjorde jag alltså i veckan som var. Tyvärr var vädret inte lika underbart så det blev inga lyckade bilder. Men nästa gång så!

En liten pärla på Hisingen är Stora Holms säteri som jag hade möjlighet att få besöka hela två gånger under förra veckan. Det är bland annat känt för att husera Nyblom och Kollens outlet. Jag har länge velat komma dit men det har av olika anledningar inte blivit av. Men nu så! Vid första tillfället fick jag skjuts dit av "springer- spanielmatten". Redan när man svänger av vägen in till säteriet så får man en känsla av att ha hittat en skatt. Allting är så vackert och det känns inte som om det ligger en flygplats alldeles nära och att det bara är en mil in till centrala Götet. På Stora Holm finns inredningsbutik, textiloutlet, bageri, festlokaler mer mera. Vi gick först loss på outleten som var mycket välfylld och både vimplar och kuddfodral fick följa med hem. Så mycket fint och priserna var verkligen helt okej!

Jag har redan några tygkorgar från Nyblom och Kollen, dem förvarar vi leksaker i just nu. När jag såg den här så tänkte jag att det skulle få bli min egen:)

Det blev också en visit i inredningsbutiken som visserligen inte var så stor men där man kunde finna en hel del fint. Efter att ha fått vårt shoppingbehov tillgodosett så fikade vi i det allra finaste huset, en byggnad som kändes som en punchveranda och där gott fika serverades. Det var så rogivande att sitta där, se på alla vackra dekorationer och äta nybakat bröd. Nästan som om vi klivit in i Madickens värld... Alldeles i närheten ligger bageriet där man kan köpa med sig bröd hem och som också säljer ost och diverse oljor i vackra flaskor.

I lördags så tog jag med Peter dit och så åt vi sopplunch i Kommendantens källare. Soppbuffé serveras fredag och lördag och det var så mysigt att sitta i den lilla lokalen när regnet smattrade utanför. Sopplunchen i sig kanske inte var så storstilad men jag kommer definitivt återkomma för att fika och att kika runt på inredningsbutiken och outleten igen. Springer spaniel-matten berättade dessutom att hon brukar delta på stick-café där ibland. Väl värt ett besök, själv tänker jag inte missa julmarknaden som ska vara väldigt fin!

Dock är det svårt att betala med kort på flera ställen på säteriet, som fiket och lunchstället så gör inte om mitt misstag (är en inbiten kortbetalare!) utan ta med er några kronor i kontanter. Det kändes att alla som jobbar där var engagerade och verkligen ville att besökarna skulle trivas, vilket bidrog till den positiva upplevelsen. Nu vet jag definitivt vart jag ska ta med långväga gäster för Stora Holm är ett riktigt smultronställe!

7 kommentarer:

 1. Ja jag tycker själv det är så svårt nä rman vill hitta på något att komma på vart man i så fall ska åka. Jätte bra när bloggare tipsar tycker jag. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillade inlägget, du får ta dig upp till gbg vid tillfälle:)

   Radera
 2. Dit måste jag åka! Var på Hisingen igår, men i Tuve ishall!!! En mysig utflykt när man är mamma ledig :)
  Kanon med tips!!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker absolut du ska åka till Stora Holm!! Tuve har jag mest bara passerat men kul med lite nya förslag! Kram

   Radera
 3. Vilka härliga tips, dem ska jag följa vid tillfälle! Min sambo har sina rötter i Göteborg, så vi är trakten nu och då. Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! Tycker absolut du ska göra ett besök där!:) Och vill du så är du välkommen förbi hos mig också:) Kramkram

   Radera
  2. Åh, jaaa! Så roligt det skulle vara att få träffa dig i den andra världen (som inte är bloggvärlden), tack för inbjudan kära vän:-) Kram kram

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...