torsdag 28 mars 2013

An eye for an eyeT'änk att ett sår kan ställa till så mycket elände? I alla fall om det råkar sätta sig på hornhinnan. Ögoninfektion deluxe. Från 0 till 100 på en timme eller två. Tisdag kväll. Gråt och förtvivlan. Orkar knappt uthärda.

Till primärvårdsakuten och hem med recept i handen. Gör ett försök. allting blir värre. Extremt ljusskygg med största exemplaret solglajjor och med huvan på jackan så långt ner över ögonen som det går. Greta Garbo-hemlig. Nattlig taxifärd i blindo och en övermäktig smärta. Trots bedövning svårt att genomföra undersökning på grund av den vedervärdiga värken. Lapp för ögat. Kan inte se. Rädsla.

Till slut tid för återbesök under förmiddagen för att träffa specialist. Sambon tar ledigt och följer med. Pencilindroppar och salva var 3:e timme dygnet runt, bara att ställa klockan alltså. Byta kompresser över ögat för att slippa bakterier. Stark medicin för att stå ut. Pappas ord: "oj, du åker verkligen på allt möjligt". Nu: trött och fortfarande ont, dock bättre än gårdagen.

7 kommentarer:

 1. Din stackare, nu får det verkligen vara nog!!!
  Kan dock mitt i allt elände inte låta bli att le när jag ser bilden o jämföra med bilden jag fick i mitt huvud när du sa tape på telefonen. Tänk va snyggt det skulle vara med washitape istället för det där andra eländet *ler*
  Hoppas du kryar på dig rejält snabbt och att ni alla tre får en härlig helg i Värmland :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja du, jag testade faktiskt med lite prickig tejp i tisdags då jag fick så tväront men det var ingen höjdare:) Fast kanske den rosa med ugglorna på skulle göra susen?:) jag är glad för din skull, du kommer att göra ett kanonjobb men det är tråkigt att du inte kommer att vara hos mig:/ Antar att du kommer att få jobba mer "vardagstider" nu, eller?
   Tack detsamma, både ni och vi behöver nog lite lugn och skön ledighet!

   Radera
  2. Tack för att du tror på mig, kommer nog bli bara dagtider framöver vilket känns skönt och till en början mycket tid inne på kontoret men så småningom får vi nog gå ut o jobba igen, tycker det är så skönt att få ut o promenera på arbetstid o träffa er alla goa.
   Ang inlägget ovan om påskkärringar så har vi i Dalarna alltid målat små teckningar som vi delat ut oftast på påskafton men ibland har det även kommit besök på skärtorsdagen så det är nog väldigt varierande.

   Radera
 2. Men skrutt! Nää! Eländes elände! Varma kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man blir ju lite trött...:-( Men idag känns det bättre! Kram!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...