fredag 29 mars 2013

Glad påsk!

Vår påsk går mestadels i rosa och lila det här året.
Jag har dekorerat lite här hemma med ett påskris och de söta små äggen och dessutom ställt fram mina favoriter bland ägg från tidigare år; Affaris fina silverfärgade ägg, med Beatrix Pottermotiv, och några till. Andra år har jag plockat in kvistar som jag spraymålat men nu fick jag syn på lila och rosa kvistar inne på Ica så då fuskade jag lite och köpte ett färdigt. Till det blev det en matchande tulpanbukett som fick ta plats i vasen, lite lagom vårigt sådär.

 Vi hade egentligen lite andra planer inför påskledigheten, det är så ovanligt att Peter inte måste jobba eller ha jour över en långhelg så vi tänkte passa på att se lite av Skåne eller kanske ta en tur över sundet till den danska huvudstaden. Men nu när vi missade pappas födelsedag så får vi istället vända kvasten mot Värmland under dagen är det tänkt. Jag gilllar ju egentligen när det händer mycket fast under "rådande omständigheter"  vill jag helst gömma mig under täcket ungefär en vecka framöver så jag hoppas att det blir en mycket lugn helg.

Det där med påskkärringar verkar skilja sig mycket bland olika delar av landet. När jag var liten firade vi ibland påsken i Dalarna och där var det lite andra seder mot vad jag var van vid. Vad jag minns så ritades det inga teckningar utan vi gav bara bort små lappar som det stod "glad påsk" på. Min farmor har berättat att de gav bort godis i "påskbrev" istället för att få godiset själva och samma har jag hört från vänner i allra västligaste delen av Värmland. Vad jag förstått är det en del runt om i Sverige som går redan på skärtorsdagen dessutom. Tur det inte kom någon hit för det tänkte jag inte alls på igår så vi hade fått ge dem en banan eller något:-) Jag är istället van vid att man går påskkärring/gubbe på påskaftonen och även om Max inte går detta år så hoppas jag att han ska få se en och en annan liten gumma eller gubbe komma förbi:-)

Hur gör man där du bor?

8 kommentarer:

 1. Det är roligt med traditioner och kul att det är lite olika! Här brukar man gå påskkärring på påskafton och dela ut små teckningar! Hoppas ni får en strålande påsk i det fina vädret och jag har skrivit svar hos mig... hahaha!

  Kraam
  Petronella

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som hos oss då! Kanske Max får "mersmak" om han ser andra pojkar och flickor vara utklädda?:) Tack detsamma , ska in och läsa hos dig nu:) Kramkram!

   Radera
 2. Önskar dig vännen och din familj en fin påsk! Så otäckt med ditt öga, hoppas det vänder snart och att du kan njuta lite påskledigt ihop med de dina nu i helgen. Här går barnen påskkärring på skärtorsdagen så nu är huset fullt av godis som mamman försöker undvika att lukta på då jag nyligen börjat med lchf.... inte lätt när det står godisgris inpräntat i pannan! Hoppas ni får lite besök av dessa söta små påskkärringar och -gubbar :) Kul med lite olika traditioner. Många kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skärtorsdagen i småland alltså! Vad lustigt att det är så olika! Förstår dock att det är snudd på hopplöst när man försöker undvika godis:-) Ja nu får vi hoppas det kommer några raringar imorgon. Vi har ju haft hundar under många år och det var visst lite avskräckande (hur nu golden retrievern Torsten kunde vara det?:-)) men nu är det fri väg! Ha en härlig påsk och jag hoppas du får vila litegrann och inte bara slita!! Påskiga kramar kommer farandes!

   Radera
 3. Nää nu får väl alla tråkigheter lämna er också... Hoppas att du mår bättre idag :)
  När jag var liten klädde vi ut oss till påskkärringar på påskafton och delade ut hemmagjorda teckningar och fick godis i utbyte!
  Wiggo är för stor för sånt säger han, ja så när man slutar eller börjar vet jag inte! Däremot känns det som Halloween har tagit över "godis jakten"
  I år blir det inget godis i påskägget, förutom min mormor och morfar som kom med ett... Men av oss blir det ett par nya vårskor till Wiggo i påskägget... och oj i skrivande stund kom jag på Noah... Men men han är liten!
  Vi är ju borta i helgen så det är inte så mycket fokus på påsken i år!
  Tack för din omtänksamma hälsn, tack jag mår bra nu fortfarande lite seeeg... Men jag är redo för morgondagen :) Dirigerade ut packning mm till killarna här hemma så vi kunde inta soffan tidigare ikväll!
  Vi är borta en natt (2 hela dagar) men jag lär mig nog aldrig att packa ;) tror säkert till hundra procent att man kan köpa blöjor, välling mm i Trelleborg *ler ändå ser mant till att allt är med :) känns som vi ska vara borta en vecka!
  Önskar dig en underbar påsk tillsammans med dina killar
  Kram fina du

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, ja ibland känns det som om det vilar någon slags förbannelse över just oss:-) Hoppas detsamma för din del, ska strax kika in och se hur ni haft det i Skåne. Känner igen det där med packningen, får ofta stanna upp och säga till mig själv att jag inte ska ut i Saharas öken, det kommer att finnas butiker där jag är ifall vi nu råkat glömt något! Och så är det ju det där med att ju mindre barnen är desto mer grejer tar man med, nu när M är tre så är det betydligt lättare att "bara gå iväg". Bra att lägga annat än godis i påskäggen, Max fick en bil och så sitt lördagsgodis som han alltid får, det räcker ju. Kram!

   Radera
 4. Hoppas att allt är bättre & att ni får en fin Påsk tillsammans
  Kraam Susanne

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...