måndag 26 augusti 2013

Oohh - snyggt återbruk


Tack så mycket för era kommentarer angående vinterkläder, Kax har helt gått mig förbi inser jag, ska absolut kolla upp! Vi har nyss startat den här måndagen och idag är det jag som tar sonen till förskolan då P fick bege sig tidigt på viktigt möte inne i stan. Max sitter ännu i pyjamas och tittar på barnkanalen en stund och jag tänkte tipsa om fina krukor som dessutom är gjorda med de bästa intentioner.

Sri Lanka är en mycket vacker ö. Numera fredligt och under utveckling hela tiden. Ett underbart resmål som ni absolut bör komma ihåg när ni söker sol och bad. Dessutom är jag född där även om jag bara tillbringade mina första två månader på lankesisk mark. Så givetvis ligger landet både mig och familjen varmt om hjärtat, mina föräldrar och min bror med sambo var där senast i vintras. Ni kanske då förstår varför jag gläds lite extra åt att få lyfta fram dessa fina krukor som faktiskt tillverkas just där,av dem som behöver ett arbete allra mest. Att de är gjorda av återvinningsmaterial gör inte saken sämre. På hemsidan kan man läsa:

"OOhh-produkterna är ett resultat av ett Fair trade projekt på SRI LANKA.En grupp mindre priviligerade kvinnor har blivit lärda att tillverka krukorna. Kvinnorna jobbar hemifrån, detta gör det möjligt för dom, att ta hand om sina barn, sitt hushåll och samtidigt få en inkomst. Alla produkter är tillverkade av återvinningspapper, sand, naturlig latex/gummi och restprodukter av mahognyträ  från möbelindustrin på Sri Lanka."

Inne hos Trendenser ser ni en bild av dessa krukor som pryder köksbänken i en visningslägenhet.

Här hittar ni Oohhs produkter.

5 kommentarer:

 1. Vilken fin inspiration du bjuder på. Ett sånt bra projekt. Kram.

  SvaraRadera
 2. Ja det är verkligen synd att man måste påpeka att man älskar sina barn men tyvärr är det så!

  Kram! :)

  SvaraRadera
 3. Jag brukar tänka på att du kommer därifrån och på din biologiska mor som du berättade om en gång! Det grep tag i mig! Din vilja att hjälpa henne, men att hon inte ens har ett konto du kan sätta in pengar på!
  Verkligen bra att handla sådana produkter som du tipsar om!
  Jag ska titta vidare på krukorna!
  Ha det gott!
  Kram
  M.E

  SvaraRadera
 4. Jag kan förstå att du vill tipsa om dessa! Väldigt fina var de också! Jag ska kika vidare på länkarna!

  SvaraRadera
 5. De ska ha fått in dessa krukor på fröken ros nu!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...