söndag 25 augusti 2013

Vinterkläder till barn, vad köper ni?

Bild: Polarn & Pyret. Den här blir sannolikt Max overall i vinter. Färgen är finare i verkligheten än på bild, roligt med något annat än svart och mörkblått som vi kört med tidigare år.

I år tänkte vi vara ute tidigt med att skaffa vinterkläder till Max, förra året kom vi så sent att det nästan var svårt att hitta rätt storlek. De första åren så köpte jag säsongen innan, passade på när det var halva priset och lade undan i väntan på vintern, men nu har det inte blivit av. Vår filosofi är att alltid köpa det bästa vi hittar när det kommer till ytterplagg under höst och vinter, "varma barn är glada barn" som de säger på vår förskola.

Det blir antagligen overall från Polarn & Pyret, det har vi haft varje år och är nöjda. Vi brukar köpa en som har en fodrad del som går att ta bort och därmed använda under en längre period. Skorna funderar jag på Storel som ska vara bra. Förra vintern hade han stövlar från Kavat och de funkade också bra. Priset lär bli runt 2000 tillsammans. Det jag undrar är vad andra köper? Lägger verkligen folk ner tusenlappar per säsong? Jag förstår att man kan ärva av varandra om det är flera barn i familjen, men annars? Även Lindex och liknande kedjor har ju ytterplagg till barn, till betydligt bättre pris också. Ni som köpt därifrån, uppfyller de era krav på värme och annat?

Jag brukar handla på Tradera om jag hittar nåt, dock inte skor, men när det gäller dyrare plagg som helst ska hålla hela vintern vill jag gärna känna på det och också ha en garanti om det går sönder. Bytesdagar har jag inte hittat några här, annars är ju det rätt smart att kunna byta. 

Så nu undrar jag:  Vad köper ni för märke på vinterkläder/skor och är ni nöjda med det valet? Behöver lite input! Köper ni alltid nytt till äldsta barnet eller hur hittar ni kläder?

5 kommentarer:

 1. Ja du, hade jag inte varit student hade vi kanske valt att köpa från kedjorna och lägga flera tusen på vinterkläder och skor, om inte annat för att det är "enklare". Men vi köper faktiskt varje år kläder på GeKås till barnen och det kräver lite mer planering förstås eftersom det inte ligger nästgårds. Deras kläder håller en säsong, så kvalitén är inte den bästa men de är ändå så pass prisvärda att de blir vårt förstaval. Och barnen håller sig varma. Kram.

  SvaraRadera
 2. Oj, här köps mycket vinterkläder på barnfyndmarknader, alltså begagnat. Men ibland köps det nytt också vi har testat både polarn, didriksson och andra märken men nöjdast är vi helt enkelt med Kappahls Kax overall, helt superbra och kostar inte ens hälften av vad de andra kostar.

  Önskar dig god shoppinglycka
  Kram Annie

  SvaraRadera
 3. Här har vi också köpt Kappahls Kaxoverall i två år till äldsta dottern och varit helnöjda med den. Den kostar betydligt mindre än märkesoverallerna men har fått väldigt bra i testresultat två år i rad.

  SvaraRadera
 4. Alice hade en overall från Gekås som höll i två vintrar och nu har granntjejjen ärvt den. Har även en beg från mywear (ica maxi) på förskolan som extra overall.
  Kaxs har jag hört mycket bra om men aldrig testat. Nu på Didriksson utförsäljning hittade jag en overall till barnen (alice kan ha den denna vintern och sen är den hugos) för 300!!! Så jag rekomenderar att vara med i didrikssons utskick för där kan man verkligen fynda!!
  Jag är ju gift med en snålänning, hihi, så att lägga ut så mycket pengar för bara ett barn finns inte här! Då blir det en del ärvt och beg. Köpte förra året en jacka och termobyxor för 350 kr till Alice (didrikssons) som jag är supernöjd med, och igår var jag hos en kompis och hanlade vinterjacka och termobyxor (också det didrikssons) för 80 kr!!! Så beg marknaden är fantastisk tycker jag. Än så länge är ju barnen såpass små att de inte sliter sååå mycket på kläderna utan mer växer ur dem! När de sliter mer på dem kan jag nog tänka mig att lägga lite mer för då kanske de kan ha de lite längre!
  Usch vad långt det här blev (som vanligt!). Hoppas du blev lite klokare och iaf inte somnade!
  Stor kram!!!

  SvaraRadera
 5. Vi lägger tusenlappar på kläder varje vintersäsong, (tyvärr). Finns det att ärva så får de givetvis göra det men eftersom en är född sommar och en vinter har det hittills funkat dåligt. Vi har kört på Didriksons overaller, Kouma-skor el Viking goretex. Handskar och mössor köpte vi på Fjällräven och underställ har vi kört Everest tror jag det var. Men så har vi ju betydligt kallare och längre vintrar än er också. Har hört att Kaxs ska ha riktigt bra overaller för det priset!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...