söndag 24 mars 2013

Kalasdax!



Igår var det då dags för treåringen (han  fyller egentligen på tisdag) att få fira med sina kompisar. Fyra stycken treåringar och deras föräldrar kom på besök och hade med sig så fina presenter.

Koncentrerad Max öppnar sina paket. Han fick lego, ett sött litet munspel i trä, diverse saker som passar i hans lilla kök, ett klurigt kubpussel med bamse på, etcetera. Stort tack!

Sedan blev det lek för  hela slanten, killarna hade knappt tid för fika då alla bilarna var så roliga att greja med. Temat för kalaset var fordon och det passade ju bra då dessa barn (inklusive mitt eget) är heeelt galna i allting som har en motor.
Tallrikar, muggar, sugrör med olika fordon på och så en söt tygvimpel med samma tema. Det ska märkas att det är kalas!:)
Jag hade dessutom lovat Max en tårta med en bil på. I år så beställde vi faktiskt tårtan, jag är ju lite sådan att jag känner att man "ska" baka själv men jag insåg att jag inte skulle mäkta med det som livet ser ut just nu. Och vi blev väldigt nöjda, den var både fin och god!

Röda racebilar är Max favorit så då fick det bli så.





Jag brukar inte vara så förtjust i cupcakes även om de är fina att se på, men dessa var riktigt goda! Nutella som topping kan väl inte bli annat än succé?:-) Receptet hittade jag i Leila Lindholms bok Hello cupcake (den finns med på Bokias rea! *tips*) och de heter kort och gott Nutellacupcakes. Vi invigde nya kakfatet och bjöd på choklabollar och, istället för de misslyckade cakepopsen, blev det Meltaway cookies som jag fann inne på Bambis blogg. De var mycket omtyckta bland barn och vuxna och dessutom väldigt lättgjorda så det blir säkert fler gånger.


Sedan blev det fiskdamm och det var poppis! De är ju inte så vana vid fiskdamm i den här åldern och det var svårt att förstå att man inte fick kika in bakom filten:)  Peter hade gjort ett spö av en lång pinne och så en stor klädnypa längst ut på snöret och så fick de stå i kö. Lille M hade inte tid att komma och fiska eftersom han hade så roligt med bilarna så hans pappa fick göra det istället. Och sedan skulle påsarna inspekteras och det blev en enda röra när de ställde ifrån sig dem lite här och där och ankor och böcker hamnade lite överallt, precis som det ska vara:)  Vanligtvis är väl kalaset över när fiskdammen varit men alla tog det lugnt och det var kul att se barnens reaktioner när de kikade i sina påsar.

Flera av kalasgästerna grät när de måste gå hem, det tar vi som en komplimang:) Några av killarna hade nämligen absolut ingen lust att lämna kalaset och alla roliga leksaker och det slutade med att föräldrarna fick klä på sina gråtande barn.Undrar vad grannarna tänkte?:-) Det är en mysig ålder för de har liksom inga förväntningar utan allting är spännande och det behövs inte så mycket mer än lite saft och ett gäng bilar att leka med. Allting utöver det blir en bonus och de var alldeles till sig när de fick fiska upp en påse ur "dammen", det var så enormt spännande bara det. Gullungar:-)

Kia och Emil som bor längst bort stannade kvar några timmar till och vi åt smörgåstårta och Emil och Max fick leka bara de en stund. Numera blir det ju inte så ofta vi ses tyvärr då vi flyttat åt varsitt håll . Vi var lata och körde engångsgrejer även till maten, jag kom på att vi hade tallrikar och sådant med Nalle puh sedan ett tidigare kalas så då fick det bli det.
Kalasandet fortsatte en stund till...


Max var så fin i skjorta och fluga och han trivdes visst väldigt bra med det för när han spillde lite saft på sig när vi åt smörgåstårtan så hjälpte hans pappa honom att sätta på sig en t-shirt istället för skjortan, men flugan skulle han prompt ha på sig ändå. "Annars FRYSER jag ju pappa!" sa han med eftertryck:-) Så han sprang runt här med t-shirt och fluga, är det kalas så är det!

Vi är nöjda med kalaset och hoppas att våra gäster, stora som små, är det också. Vi beställde det mesta från Partytajm som vi oftast gör när det vankas festligheter. Mycket nöjda med deras utbud och service så dem kan vi gärna rekommendera! Ballonger med namn och ålder fann vi hos Hemmakväll. Idag är vi trötta allihop men ska snart bege oss till svärföräldrarna då svärfar fyller år. Gissar att jag somnar ovaggad till kvällen efter den här helgens firande:)



8 kommentarer:

  1. Så roligt att det var ett lyckat kalas och med inte så många bjudna så blir det alldeles lagom!
    Fina saker du har beställt till kalaset... Och tårtan var jättefin
    Och lite vuxen-tids-kalas efteråt med goda vänner är ju aldrig fel när man inte ses så ofta...
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allt kändes jättebra och gästerna verkade ha trevligt så vi är nöjda:=) Umgänge med goda vänner har det blivit alldeles för lite av det senaste halvåret tyvärr så det hoppas jag att vi blir bättre på (och att jag blir bättre på att ORKA) framöver! Nu är vi så trötta efter den här kalashelgen- ja alla utom Max då som är hur pigg som helst... Kram kära du!

      Radera
  2. Vilket härligt inlägg från ett finfint kalas! Känns nästan som om jag var med där själv, på ett hörn:)
    Kram,
    Önskar er en fin vecka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack goding:) Du hade gärna fått komma du också, tyvärr bor du ju lite långt bort för tillfället:) Har inte glömt bort ditt mail, det har bara varit mycket i helgen, men snart så:) Kram och detsamma!

      Radera
  3. Oj, så fint ni fixat!!! Jag förstår att ni alla kommer att somna gott ikväll. :D

    Kul med din nya blogg, jag bokmärker. :D KRAM!

    SvaraRadera
  4. Vad mysigt ni verkar ha haft. När jag kollade på mailadressen så hade jag gjort det klassiska felet att skriva .se istället för .com.....:-)

    Jag mailar dig imorgon. Och det känns inte som ett tvång.

    SvaraRadera
  5. Vad fina tillbehör till kalaset! Vi kör alltid oxå all-in på kalasen (till J:s irritation)... pappmuggar, servetter, tallrikar mm ska ju bara matcha! Däremot blev det prinsess nu när A fyllde år. Men är det smidigt att beställa från partytajm? Bra grejjer? Jag har tidigare köpt på ICA men funderar på att prova nått nytt nu när det snart är dags att fira en ettåring hemma! :)
    KRAM kära du!

    SvaraRadera
  6. Ulle: Ja vi sov så gott så:) Vad kul att du vill följa med hit:) Kram!

    Cicki: Åh!! Och inte tittade jag på det! Det borde jag fattat men jag kikade bara på själva namnet och funderade på vad felet var...Bra att du klurade ut det! Ska kika på ditt mail!

    Ida: Vi är jättenöjda med Partytajm, överlag tycker jag att det finns så många bra liknande nätbutiker, utbudet är enormt:) Det enda jag faktiskt inte fann var Bamse-tema, där hittade jag bara inbjudningskort men jag ville ju ha tallrikar m.m. Men bilkalas var alldeles perfekt för det här gänget:) Kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...