måndag 18 mars 2013

Kalasplaner

Nu har jag invigt de söta små ekollonvaserna jag  fick på alla hjärtans dag. En av dem har fått sin plats i vårt sovrum tillsammans med en rosa ranunkel. Ja egentligen skall det väl vara ett ekollon där men tills den säsongen kommer så får den prydas av annat.

Jag håller på att planera lite inför treårskalaset som Max ska ha för sina kompisar. Det finns ju hur mycket sött som helst inom kategorin barnkalas. Skulle kunna ha sisådär tio barn bara för att få ordna dem, jag tycker att det är så roligt att förbereda inför festligheter:) Just nu är det mest Bamse och Nicke Nyfiken som gäller för vår lille kille, och så bilar förstås men det är inte lika fint tycker då jag nu när jag klurar på teman. Men naturligtvis ska M få vara med och bestämma också. Just nu pratar han också mycket om Mumintrollen, hur sött skulle det inte vara med ett muminkalas?





16 kommentarer:

  1. Alltså fiskdamm är absolut nödvändigt för att lyckat kalas. Resten är inte lika viktigt, men är det fiskdamm så blir det liksom alltid succé! Det gör mig ont att höra att du inte är pigg alls och har så himla ont! Såå himla tråkigt och jag hoppas innerligt att det där "skovet" vill pallra sig iväg snart!
    Tusen tack, raraste du, för snälla ord och såklart måste vi båda prova någon gång! Skulle mer än gärna sitta jämte dig!

    Kraam och krya på dig!
    Petronella

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fiskdamm- Check!:) Bra att du säger det, sambon var inte alls lika övertygad om att en sådan var nödvändigt! Men succé gillar vi så det kör vi på:) Jag är så "besviken" eller hur man ska säga, jag har fått märka hur det är att få orka lite mer och att slippa planera varenda timme utifrån sjukdomen men så kommer den tillbaka och påminner mig om att den finns där... Tack raring för dina krya-hälsningar! Kram!

      Radera
  2. Lustigt att du skriver om barnkalas.. vi pratade precis om det i helgen då Wiggo var bjuden på kalas!
    Vart har fiskdammarna tagit vägen????
    Men jag vet inte om det är så kul när man fyller nio år med fiskdamm.. men många (och även vi) har lejt bort kalas!

    Wiggo var på Laserdome i Mölndal i söndags och där kostar det 220kr/barn! Jag tyckte att det strömmade barn in på kalaset
    (nu var dom två som hade kalaset ihop)
    men det är mycket pengar och ja jag kan säga att det är rätt bekvämt att leja bort! Fast jag hade aldrig haft ett kalas själv för den summan!
    Vi hade bowlingkalas när Wiggo fyllde sju, året hinnan hyrde vi en lokal här hemma i närheten för 500 kr och bästa med det är att det är fritids/förskole verksamhet där på dagarna så alla leksaker/lekrum fanns (och kökstillbehör) :-)

    Men ett tre års kalas tycker jag gott att man kan ha hemma, för bjuder man egentligen så många då??

    Sen är det så att ALLA blir inte bjudna på kalas, alltså inte ALLA till samma kalas... (säkert att alla blir bjudna på något kalas) och i en klass med närmre 30 barn så kan man inte bjuda alla, några barn kanske tom har ett år åldre, ett år yngre kompisar som dom vill bjuda..
    Vi har förklarat det för Wiggo och ja han accepterar det och förstår!
    En regel i våran skolan är att man får inte ge ut inbjudan i skolan för barn kan bli ledsna men sen händer det ju att barnen pratar om kalaset på måndagen i skolan, så det blir ju konstigt i vilket fall (vem pratade inte om helgens fester själv hehehe)
    Känns som jag lämnade ämnet helt, eller??
    Pris?? njae svårt! I Max ålder så köpte inte jag dyra presenter, men sen hur mycket får man för en femtiolapp??
    Beroende lite på årstid, ett sommarkalas så var det ju någon ute grej man köpte!
    Sommarkalas kan man ju ha hemma, bara att skicka ut barnen och leka.
    Tjejer är enklare att köpa till... smycken, hår grejor, ja krafs hihihi
    Biobiljett har jag köpt ett x antal ggr det senaste!

    Ja Kungsmässan är allt bra, Freeport är jag inte på så ofta!
    Jag har alltid haft en "Fin" jacka till Wiggo och sen en lekjacka... så jag får väl se om jag kan hitta både och till Noah!
    Vi har många jackor/overaller och en hel del jeans/byxor kvar från Wiggo men absolut inte mycket kläder från bebis tiden, då han spydde konstant, mest under amningstiden, blev ju läckra fläckar ;-)
    Sen den röda maten förstörde ju lite kläder och jag har gått igenom lådorna flera ggr och varje gång undrat "hur tänkte jag här" det är kanon att spara men ibland känns det lite långt att spara kläderna i åtta år till Noah, dumt kanske??
    Men vissa kläder får man skänka bort och dom är i helt ok skick dom med...

    Usch.. inget skoj att höra att du inte mår bra och har så ont!
    Det gör mig ledsen...

    Ta hand om dig...
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men oj! 220 kr/barn! Det blir ju 2200 på tio barn (inkl. de som fyller) , visste faktiskt inte att det var såpass dyrt! Sedan förstår jag självklart att det är bekvämt (bekvämt är nog mitt favoritord:-)) att slippa ha kalaset hemma, men det är rediga pengar ändå.

      Undrar lite om det verkligen är så att ALLA blir bjudna på kalas eller om det finns barn som aldrig blir det, som liksom alltid hamnar utanför den där listan som man måste ha för att det är så dyrt att ordna kalaset? Fast ingen mer än han/hon och hens föräldrar märker det eftersom alla andra tror att barnet blir bjuden på någon annans kalas... Bara några tankar... Men självklart måste man begränsa sig!

      Vi bor ju så litet och barnen är så små att deras föräldrar också är med på kalaset. I år gör vi så att vi bjuder de barn som är födda 2010 precis som Max, det innebär att det blir några barn i hans grupp som vi inte bjuder och istället blir det ett barn från storbarnsgruppen som är -10 som får en inbjudan. Det blir fyra barn vi bjuder in sammanlagt, fem då med M. Vi får inte heller ge lappar i skolan utan skickar hem till barnen. Nu är ju dessa så små så de lär knappast prata om det på det sättet på förskolan men jag förstår att det blir så i Wiggos ålder. Så svårt tycker jag som är rädd att någon ska känna sig utanför...

      Ja det är spännande att läsa vad ni skriver härinne och jag får många nya tankar i huvudet efter det!

      Tack snälla du! Kram!

      Radera
  3. Hej!
    Jag tror att barn har kul med fiskdamm, några lekar och bara att få "springa runt" lite. När vår dotter fyllde fyra hade vi fiskdamm, skattjakt där alla hittade varsin låtsaspeng som de fick "köpa" korv med bröd för i en kiosk. Sen hade vi "dans-stopp", alltså att man spelar musik och när musiken stoppar ska man stå förstenad. Poppis lek!

    Jag tror att jag hellre har kalas hemma än på nåt ställe. I söndags var vi ju på ett lekland och det var kul för barnen men eftersom det är hysteriskt mycket folk där på helgerna och alla ungar leker på olika håll när det är "fri lek" då blir det ju liksom ingen sammanhållning. Min väninna är höggravid med sitt tredje barn så jag förstår tanken med att leja bort allt, haha!

    Återkommer med mitt inlägg om folk på lekland. :-)
    Nu ska jag kika vidare lite här inne!
    //Jossan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul med förslag på lekar! Ja jag tror också det när de är såpass små att det är kul bara att leka med andra leksaker än sina egna. Jag har sett folk som haft cirkuskalas och lite sådant med "låtsaspengar" till popcorn och liknande, det ser väldigt roligt ut, men jag tror att Max är en aning för liten ännu. Förra året fattade han absolut inte att han fyllde år eller varför det kom barn men i år tror jag att tycker det ska bli lite spännande.

      Jag har tänkt som du på det där med lekland, när vi varit där (inte på kalas då utan bara som "lek") så ser man ju alltid små födelsedagsbarn och det verkar bara vara när de äter som de är allihop på samma ställe. Lite trist. Men jag förstår din väninna där:)

      Radera
  4. Skickar styrkekramar till dig och hoppas att "skovet" inte blir alltför långvarigt och hårt.

    Jag minns inte att vi hade något särskilt barnkalas när barnen fyllde tre. Jo, för släkten och sånt, men inte specifikt barnkalas. Det var först när de blev sex-sju år. Ett av barnbarnen har nyss fyllt tre år. De hade inte heller något särskilt barnkalas. Men det kanske är vanligt där du bor.

    Lycka till med förberedelserna. Kalas är ju alltid roligt. Höjer bara ett litet pekfinger om att du måste känna själv att du orkar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tar tacksamt emot dessa styrkekramar och hoppas de blåser bort det onda! Jag började fundera lite när jag läst din kommentar.

      Jag vet att inte alla har barnkalas, en del bjuder in några barn och föräldrar samtidigt som släkten är där, etc. För vår del handlar det om att Max inte har så många yngre släktingar. Kusinerna har han träffat kanske tre gånger sammanlagt i sitt liv och annars är det mormor/farmor etc. Så för att han ska få fira lite med några barn så blir det ett barnkalas. För oss är det också ett sätt att umgås med vänner eftersom barnen är så små att deras föräldrar är med. Jag vet inte hur vanligt det är riktigt, har inte tänkt så mycket på det. Kanske är det mera så att jag älskar att fira saker och tycker att de grå vardagarna ändå är så många så då firar jag allt som firas kan:=)

      På Max dagis får vi inte heller bjuda på något, inte ta med oss glass eller så. Det är ett privat dagis/Waldorf och där är det sockerfritt mm. men samtidigt så gör de dagen till något högtidligt. Men då är ju inte vi som föräldrar inblandade alls.

      Och jag ska ta med mig din förmaning och inte ta ut mig, brukar lätt göra det annars:)

      Radera
  5. Fiskedammen var ju en höjdpunkt! Och det var alltid lika roligt när den som stod där bakom busade så att någon fick fiska upp en sko;)

    Hoppas så att du ska mäkta med att ordna ett kalas vännen, jag har förstått hur roligt du tycker att det är, och tänker att det kan ge dig mer energi i blekheten.

    Stor kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, det hade jag glömt! Klart man ska fiska upp en sko eller kanske en konservburk och skoja med:=) Tack för tipset! Har liksom förflutit så många år sedan jag själv var på barnkalas! Ja jag tycker att det är roligt och som du säger ger det mig en viss energi av att få göra något och inte bara sitta här och...sitta...:) Tack du fina! Kramar!

      Radera
  6. Men gumman! Vad tråkigt att läsa om att du mår sämre igen, hade så önskat dig raka motsatsen! Har inte varit inne och läst så mycket bloggar senaste veckan (veckorna...) så jag har lite att läsa ikapp här ser jag hos min favvo no. 1! Men du kalas, fiskdamm måste ni ju ha!! Ungar, framförallt små kids älskar den relativt enkla roliga uppgiften att få fiska upp sin godispåse och som Frida säger här ovan extra kul om man skojade till det lite :) Paket på barnkalas brukar vi sätta en gräns på ca 100 kr, ibland blir det mindre ibland mer beroende på vad man hittar och är det bästisen som fyller år blir det oftast mer :) Stor kram till dig vännen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad bra att ni alla tror på fiskdammens varande! Roligt!:) Det kanske räcker så i den här åldern, lite tårta , lek med leksakerna och så fiskdamm innan hemgång! 100 kronor låter vettigt! Märker du om andra föräldrar också kör på det eller är det olika från familj till familj?


      Tack, jag hoppas att det snart ska vända och bli bättre igen för nu har jag BÅDE feber och dåliga muskler= inget kul alls:-( Kramkram käraste du!

      Radera
  7. Fiskdam är ju en klassiker. Det var ju liksom bästa stunden på alla kalas, att se den där "fisken komma upp". Skickar dig många och riktigt varma styrkekramar, sköt om dig!!/Annelie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att så många minns fiskdammen, den får bli "huvudnumret" på kalaset:) Tack, din omtanke värmer! Kram

      Radera
  8. Vi hade prinsess-tema (på tårttillbehören) inte helt otippat kanske! Damen ifråga hade själv valt detta! Fiskdamm med en liten påse; kinderägg, en pixi bok, en blinkande ballong.
    Vi hade oxå köpt fingerfärg som vi tänkte dem kunde få måla på en pappersduk med men det behövdes aldrig. Dem lekte på så bra ändå och vi ville inte avbryta. Däremot hade vi tidsbegränsat årets kalas till 14-16 vilket jag skrev på inbjudningarna.
    Jag håller mig runt 100-150 kr. Absolut INTE MER! Ibland om jag hittar nått billigare kan det räcka om det är genomtänkt!


    Önskar att alla sjukdomar ville försvinna nu! Kan det inte vara bra! Kunde jag trollat skulle jag gjort dig frisk!
    Stoor kram!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fingerfärg var ju en kul idé! Men jag tror det blir som för er att de har kul ändå, det är ju spännande att få kika på någon annans leksaker:) Ja tidsbegränsing kör vi också med, dock lite längre tid i år för förra året blev det nästan stressigt istället. Tänker mig också nåt runt hundralappen, det kan ju bli ganska många kalas på ett år i framtiden och då känns den summan ganska rimlig. Vad snäll du är, jag önskar också att det fanns ett sådant "spö":) Kram!!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...