måndag 10 mars 2014

Fantastic Five

 Sorry för dålig update på bloggen, mycket som snurrar i huvudet just nu. Här kommer till slut nya F.F. med bland annat vår, lite välgörenhet och ett boktips;

Bild: Underbara Claras blogg

Vårkänslorna breder ut sig över landet och även i butikerna syns det att vi bytt årstid.  Underbara Nyblom & Kollén har ett samarbete med lika Underbara Clara  och vårens kollektion är verkligen jättefin! Glada, roliga färger som känns väldigt "Underbara Clara" :) Fler bilder finns inne på Claras blogg. Jag borde snart bli sponsrad av Stora Holms säteri tycker jag nog, för oj vad jag hyllat dem här i bloggen:) Men det är ett av de bästa Göteborgstipsen jag kan ge er, ta er ut på Hisingen och besök Stora Holm där de bland annat har lagerutförsäljning av Nyblom & Kollens produkter, till helt fantastiska priser.

Dessutom satsar de på välgörenhet, ännu mer cred alltså! Man kan matcha shopping med en god insats, och dagen för det är torsdagen 20:e mars. Då är alla som vill välkoma ut till Stora Holm för att "pärla" till förmån för Ung cancer. Det bjuds på fika och en viss procent av försäljningen går också till UC. Mycket bra initiativ! Läs mer på Nyblom & Kolléns facebooksida.Architectmade fortsätter släppa fina träfigurer, och ugglan med det vridbara huvudet är en nyhet som jag finner rätt charmig. Själv fortsätter jag att tråna efter Kaj Bojesens tax, men för dig som föredrar ugglan så finns den hos Boligheter för 649 kronor. 

 Bea Uusma är syster till Martina Haag, före detta fru till Henrik Schyffert, illustratör, läkare, forskare och författare. Och det är som forskare och författare hon hamnar här på listan. Jag blev nämligen något så kolossalt nyfiken på boken Expeditionen, min kärlekshistoria som handlar om Andrée och hans medresenärer som med luftballong skulle erövra Nordpolen. Jag minns att jag som barn besökte muséet i Gränna och redan då fascinerades av expeditionen. 

Här har Uusma lagt ner åratal på att forska om männen och deras öde, bland annat genom att själv resa till Vitön, plöja dagboksanteckningar och arkiv och sammanställt ett troligt scenarium om en expedition vi faktiskt inte vet så mycket om. Idag ses hon som landets mest kunniga på området. Boken har fått strålande recensioner, och jag haffade den på rean i helgen då det var extra 20 % off, så jag ser  fram emot spännande läsning. Boktipset alltså, men ännu oläst:)Nu dröjer det inte länge förrän Kate Hudson för Lindex lanseras i butik. Tidigare har Gwyneth Paltrow, Reese  Witherspoon och Penélope Cruz haft samma jobb. Jag har i många år hållit Hudson som världens absolut vackraste kvinna så jag tycker givetvis att det är ett mycket bra val:) Såhär skriver Chic om kollektionen:

Kate kommer att vara modell för tre olika kollektioner där den första är boho chic med färglada mönster, stickade plagg och broderier. Den andra kollektionen är urban och sportig med trikåtoppar, avslappnade byxor och lager på lager. Den tredje kollektionen hämtar inspiration från Japan med blommiga kimonojackor, raka byxor med kortare ben och klänningar med asymmetrisk skärning. 

19 mars är datumet att hålla koll på för då släpps kollektionen i butik.
.... Och så avslutar vi där vi började, med lite vårkänslor! Varför inte printa ut några fina vårtavlor att pryda hemmet med? Du hittar det roliga citatet från R. Williams, snygga etiketter att sätta på vårblomman du ger bort, med mera, via inspiratören Taterots & Jello som länkar vidare till inte mindre än 20 fria prints. Klicka här.

 Nu önskar jag er en riktigt fin start på veckan så syns vi snart igen!

2 kommentarer:

  1. Å! den vill jag också vansinnigt gärna läsa! Tack för påminnelsen om att den finns. Kanske kan den platsa i "Resor".
    Kramen

    SvaraRadera
  2. Jag ser också framemot Kate Hudsons kollektion, tror att den kommer vara rikitgt snygg!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...