söndag 9 december 2012

Dekorera vintervitt

Bildkälla.

Lika mycket som jag gillar julen och dess pyssel och dekorationer såhär innan den 24:e, lika tråkigt är det efteråt då allt ska plockas bort och läggas undan. Inte för att vi bor så stort och det är jobbigt med själva arbetet, utan helt enkelt för att det blir så tomt. Samtidigt så vill jag inte ha tomtar och "God-juliga" saker här och där när det nya året kommer, det känns... fel på något sätt. Därför gillar jag extra mycket sådant som faktiskt kan vara kvar under hela den mörka vintertiden. Som ljusslingor och annat, gärna i vitt så att det smälter ihop med den snöiga tiden utanför. Rådjuren från House Doctor är ett sådant exempel, de skulle jag kunna tänka mig ligga i något fönster och påminna om naturen. Kanske tillsammans med ett gäng kottar eller något annat som är egenhändigt ihopsamlat... Jag vet dock inte riktigt hur man brukar göra med stjärnorna i fönstret? Det förknippas ju starkt med julen men är samtidigt en fin ljuskälla i vår bostad.

Hur gör ni? Låter ni stjärnor och annat hänga framme eller rensar ni bort allt på en gång?

8 kommentarer:

 1. Härliga och bra julklapps tips du har :-)
  Kläderna från Lindex har jag sett, jag har ju börjat att tycka om Lindex mer och mer men som du skrev i ett inlägg hos mig så är Pomp De Luxe också en favorit :-)
  Kom ni iväg till Stora Holms marknad???

  Önskar dig en fin andra advent
  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du din lyckost har ju en liten som jag antar fortfarande kan ha de fina kläderna från Littlephant:) Har du sett att PompDeLuxe har rea nu förresten? Japp, det blev julmarknad, fast det var nästan bara textiler som var intressant där, och så ett litet rum där det stod div. försäljare av korv, ost etc. Men mest var det alltså en stor "utförsäljning" av Nyblom & Kollén, hittade en del jättefina saker till bra priser, men sambon och sonen var väl inte lika roade... Hade hoppats på lite mer variation i utbudet, men men...

   Tack detsamma, har visst missat att tända ljus idag kom jag på:=) KRAMAR

   Radera
 2. Det blir så trist när adventsstjärnorna tas bort, mörkt igen i fönstren. Men efter trettonhelgen
  åker de ner, hur trist det än är.
  Ha en bra kväll!
  Kram
  Melodys matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja trettonhelgen är nog en vanlig "gränslinje" mellan jul och det nya året. Kanske får plocka bort det jag också och ersätta med vanliga ljusslingor?
   Tack, detsamma önskar jag dig och lilla vovven!Kram

   Radera
 3. Så fina prydnadsting:-) Förra året behöll jag faktiskt adventsstjärnorna ända in i februari. Jag mäktade helt enkelt inte med allt det mörka, och som tur är får man ju bestämma själv hur man vill ha det :-) Det övriga pyntet ryker på tjugondag knut...fast så har jag inte särskilt mkt pynt heller:-)
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tänkt där! Helt rätt, man får ju faktiskt bestämma själv! Har sett att det finns vissa som sitter på facebook och klagar över att folk julpyntar för tidigt och då blir jag lite ledsen. Kan man inte få göra det som glädjer en mest? Nu gillar jag ju som bekant den här årstiden men jag märker ju också av mörkret och vill gärna lysa upp...
   Tack för ditt svar! Kram!

   Radera
 4. Jag adventspyntar i form av att julgardinerna kommer upp på rena fönster och adventsljusstakarna kommer i fönstret. Sen får det vänta fram till cirka den 20 (iår kommer det bli till den 22) då granen och alla tomtarna kommer in. Sen är allt framme till efter jul då vi städar bort allt under mellandagarna. Men det är ju såå olika hur man gör! Min kusin fyller år den 27 dec och då har dem städat bort allt för att hon bara ska ha födelsedag! Så jag tycker helt enkelt att man ska göra det som man trivs bäst med och som man vill själv!
  Förresten gillade jag renarna skarpt! :)
  Kramar fyllda med energi!

  SvaraRadera
 5. Visst är de fina?:) Ja så är det ju, jag tror att man förr om åren var lite mer traditionsbundna; "man plockar fram vid första advent och tar bort under trettonhelgen" medan man numera gör lite som man känner för. Vi kommer inte vara hemma vid jul så det är väl mest nu som det är fint med julsaker, när vi återvänder så känns det nog mer "avslaget". Kul att höra dina tankar! Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...