tisdag 18 december 2012

Om att slå in sina paket...

Idag väcktes jag av Kajsa som var den som skulle "ledsaga" mig under dagen. Vi var en liten kortis i centrum för att titta på present till Peter (en tröja hade jag tänkt mig) men eftersom butiken mitt emot klädaffären är en inredningssådan så hamnade vi där istället. Undrar om han inte vill ha ett par vackra ljusstakar i paketet ändå?:-)

Sedan blev det kallt och det kom några snöflingor så då begav vi oss hemåt. Ja detta efter ett stopp på apoteket där de ville ha 700 för den medicinen jag skulle ha. Det är då man vill svimma lite, jag äter ju många olika tabletter varje dag så... Jag lyckas oftast förtränga mellan gångerna hur dyrt det kan vara så jag får alltid en riktigt chock när jag väl står där...

Sedan blev det paketinslagning här på köksbordet. I år slår jag in de flesta själv, det känns roligare än de som de fixar i butikerna. Speciellt Åhlens vars omslag jag redan tröttnat på, årets version är riktigt ful! Med lite enkelt vitt papper som bas så kan man få till helt okej paket!

Jag såg en sådan söt pappersrosett i en blogg och den försökte jag härma...


Kajsa använde omslagspapper i olika färger för att åstadkomma figurer som hon limmade på paketet. Washitejpen blir också en fin dekoration. Den här är inköpt hos PY Hobby som är både snabba och billiga!

Med tårtpapper, pappas gamla dymo och några olika band så får man till det här. Just tårtpapper passar riktigt bra till just paketinslagning tycker jag, även den inhandlad hos PY Hobby.

Ja man behöver inte vara någon mästare på detta med att slå in paket, med några tillbehör blir det lite lagom personligt ändå. Att använda en polkagriskäpp som ovan, kanelstänger eller en torkad apelsinskiva som dekoration funkar jättebra och bidrar till julstämningen.

Nu har Kajsa försvunnit och jag sitter här och grämer mig över att jag inte passade på att handla en klapp när vi ändå var i centrum förut idag. Den är till min arbetsterapeut som hjälpt oss så mycket det här året och som vi gärna vill tacka. Jag måste nämligen lämna in den imorgon så att hon hinner få den och då hade det ju varit smart att ta det när jag var i närheten av pralinboden där jag tänkte kika efter något lämligt. Så grattis Fröken Gredelin, nu är det bara till att ge sig ut en gång till...

6 kommentarer:

 1. Mysigt med julförberedelser, det har vi också ägnat dagen åt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja detta är ju nästan det bästa med julen, alla härliga förberedelser!:) Sov gott! KRAM

   Radera
 2. Så fina paket! Jag är själv så förtjust i att slå in presenter. Det är så rofyllt och jag kan låta tankarna vandra så bra, när jag sitter och klipper, klistrar och lyssnar på musik eller på radio...glitterllm gillar jag! Och så sparar jag alltid fina papper, snören och liknande, som jag kan ta fram och använda när det är inslagningsdags.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad jag önskar att du bodde närmare, tänk att få ha en "julstuga" och slå in paket, småprata eller vara tysta tillsammans och bara "greja":) Det hade jag gillat! Jag är som du och samlar gärna på mig smått och gått som går att använda till paketinslagningen. Kram och ha en fin onsdag vännen!

   Radera
  2. Åh, det skulle vara underbart! Eller, det SKA bli underbart, för det är klart att vi ska göra det en dag! Och så kan vi samla ihop allt pysselmaterial som vi har samlat på oss under året och lägga det i en stor hög, så vi kan dela och få mer tillsammans!

   Kram

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...