fredag 7 december 2012

Pappersgran- DIY


Anna-Malin med bloggen Helt Enkelt visade upp en egenhändigt ihoppysslad julgran och jag kunde inte motstå frestelsen att härmas! Jag hade en gammal bok hemma som kostade någon femma på loppis och kom till användning i det här projektet. Nu är ju Anna-Malins variant klart snyggare men min får duga som lite dekoration på fikabordet. Helt i linje med min nytillkomna fascination för just granar.

Årets lilla plast-julgran är btw mitt livs första egna sedan jag flyttade hemifrån så glädjen över den är stor:) Det var någon som undrade över dess ursprung och den är inköpt på möbelbutiken EM. Vill ni ha något lite mer behändigt storleksmässigt så kan jag tipsa er om att göra er egen pappersgran, man blev rätt trött på att riva papper efter ett tag så det får räcka med en för min del, men visst är den lite rolig?:)

8 kommentarer:

 1. En sådan där tidningsgran kan säkert Melody hjälpa mig med. Hon är riktigt duktig på att riva tidningspapper! Ha en bra fredagskväll!
  Kram
  Melodys matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, ja vi hade en Cobra (valpen du ser på bilder i min "header") hemma som var helt outstanding på att strimla det mesta... En gång käkade hon upp en tapet! Så jag kan tro att Melody är en bra hjälp i tillverkandet av pappersgranar:)

   Radera
 2. Vad häftigt!
  Visst är vintrarna i norr helt annat än vad ni har, men det är svårt för oss att begripa vad som är "exotiskt" med det :-) Ska du besöka norrland under vintern ska du absolut göra det under den femte årstiden vårvintern. I april när snön ligger kvar men solen värmer :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är ingen som riktigt förstår min önskan att vara där en vinter:) Men jag tror det hänger ihop med en bok som min mamma läste för mig när jag var liten och som handlade om en sameflicka som man fick följa... Hon åkte släde efter hundarna och bilderna var så vackra att jag blev så förundrad... Skulle så gärna vilja se en ren i "vilt" tillstånd... Men får kanske göra det under "vårvintern" då:)

   Radera
 3. Åh så fin! En sådan har jag aldrig sett innan, den måste jag testa att göra. Jag har så många gamla böcker som jag köpt på loppis till "projekt". Böcker som jag sedan bara lagrar på hög. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tog också en gammal bok till detta projekt, funkade utmärkt:) Mycket bra sysselsättning framför tv:n när man inte orkar så mycket annat, som lite terapi kan man nog säga:)

   Radera
 4. Första gången jag kikar in här!! Va fint du har här:):) såg granen oxå och blev sugen på att göra en! Men har inte haft tiden än.. Men nu när jag såg din så får jag nog börja!! Va fin den blev!!!
  Ha en fin måndag !!
  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad snällt sagt:) Jag tycker absolut du ska pyssla ihop din egen lilla gran, min står just nu på köksbordet. Det är ju ett perfekt "återvinningsprojekt" om man vill använda gamla tidningar t.ex, det är extra roligt tycker jag att få använda sådant man redan har hemma.

   Detsamma önskar jag dig!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...