fredag 11 januari 2013

Drömmen om ett hem

Bilder: Alvhem mäkleri. En pärla i Linné!

Vi letar ju ny bostad men jag kan inte påstå att vi är så effektiva. Hittills har själva letandet mest bestått i att vi slösurfat lite på Hemnet och sagt "njaaa" och "NÄÄ". Peter påstår dessutom att jag är hopplös på det där med att titta på bostäder för jag fastnar vid folks gräsliga gardiner, eller när de möblerat hur knasigt som helst, eller de skrikiga tapeterna i sovrummet... Och det är nog sant. Jag registrerar liksom varenda liten vas i hemmen istället för att se helheten och tänka att "där kan vi nog bo"...Och jag får erkänna, jag älskar trenden med välstylade hem som har varit nu några år, men tyvärr är ju inte Hemnet bästa platsen för det, då får man nog vända sig till de mindre bostadsbolagen. Jag var ganska besviken på bilderna som togs här i lägenheten, de var rätt tråkiga och intetsägande i mina ögon. Ja sådant sitter jag alltså och grubblar på istället för att faktiskt söka efter det vi ska ha...

Vi har skrivit en lista med sådant som vi tycker är viktigt för oss, men det är inte så mycket vi är eniga om ärligt talat. "Ingen källare" (Ja några av er kanske minns hur vi hade det med källaren i huset, översvämningar och annat mest jämt kändes det som)och "minst ett rum till" är väl det som vi är hyfsat överens om... Peter, som bodde i radhus som barn, drömmer om hus igen och säger att han vägrar tillbringa livet i olika lägenheter. Jag är uppväxt i villa och har genom mina farföräldrar som hade en gård varit på landet mycket. Jag tycker att det är lugnt och behagligt att få komma ut i naturen, besöka någon som bor "lite till skogs" så att säga. Men jag älskar att bo i lägenhet! Fick jag välja så skulle vi göra det jämt. Den här våningen som säljs via Alvhem Mäkleri har det mesta jag drömmer om. Tänk att få bjuda hem vännerna på lite vinsörplande eller en middag där... Tänk att få vakna om morgonen och se den vackra kakelugnen...Kan man önska sig mer?

Klicka på bilderna för att förstora.

För att komma till annonsen: Alvhems mäkleri.

5 kommentarer:

 1. Finns sina fördelar i att bo i lägenhet, vi gör ju båda delarna. Har en liten lägenhet som vi flyr till när vädret blir för trist på landet. Verkligen fin lägenhet du hittat. Jag ser varken gardiner eller möbler, utan vad jag kan göra med lägenheten! När vi köpte den här fick jag frågan hur i hela världen jag kunde välja den med de möbler som fanns vid visningen!!
  Så titta inte på vaser och gardiner, det är mitt tips!
  Kram Melodys matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad lyxigt att ha möjligheten med både hus och lgh! Det hade ju varit drömmen, särskilt för oss då som vill göra olika; sambon kunde få sitt hus och jag min lägenhet:) Kram!

   Radera
 2. Förstår att du gillar den lägenheten. Ser superfin ut och kakelugn är ju bara så mysigt.
  För min egen del vill jag inte ha för stilrent, tycker ofta det blir så opersonligt. Jag kan visst gilla det hos andra men jag vill inte ha det så själv.

  Jag skulle få panik av att bo i lägenhet, särskilt när man har hund och små barn. Är det bra huspriser där ni bor, finns det mycket utbud? Här är det väldigt gott om hus till salu nu och priserna är till köparens fördel.

  Ni kommer att hitta rätt plats när ni är mogna för det. Tänk på att läget på ett hus är nästan det viktigaste. Inuti kan man ju alltid förändra som man vill men läget går inte göra mycket åt.

  Hoppas ni har en mysig kväll! Här ska barnen i säng nu...
  Kram  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi bor precis utanför Göteborg så det är nästan hopplöst att finna något till rimligt pris! Vi betalade ju 1,5 miljon för vår lilla lgh. Hus kommer vi inte ha råd med om vi inte vill renovera en massa. Jag som kommer från ett litet ställe i Värmland kan känna ibland att det är alldeles galet här, man får ju ingenting för pengarna!

   Det blir lite moment 22 för man behöver ju eg. sälja för att veta vad man har råd att köpa, men det går inte att sälja om man inte har någonstans att bo eftersom det tar åratal att få hyra och inte säkert att man vinner budgivningarna. *suckar* Det är det som är så tröttsamt härnere, sist så sprang vi på en massa visningar men fick hoppa av budgivningar som skenade iväg och de ställen vi hade råd med passade inte oss av olika anledningar.

   Jag kan hålla med dig om barn, då är det skönt med hus, men jag har bott i både hus och lgh med hundar och där föredrar jag nästan lägenhet faktiskt, man blir lite latare när man bor i hus och kan släppa ut i trädgården, men visst är det bekvämt:)

   Kram!

   Radera
 3. Du behöver ju inte ta över deras gardiner och vaser och möbler , så det är bara att tänka bort. Tapeter går enkelt att ändra om. Men då är planlösning och att badrum ,kök viktigare eftersom det kräver större investering. Priserna är höga just nu och många letar boende i Gbg . Vi sålde en liten minitvå och fick mer än förväntat. Har ni kollat i Kallebäckområdet jag gillar det området med närhet till Delsjöområdet. De stora lägenheterna är väldigt prisvärda där och parkeringarna billiga. Lycka till,

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...