torsdag 3 januari 2013

Ett organiserat 2013

Finska Cats let nothing darken their roar är en omåttligt populär variant där man leker med ord och månader, i år är det åttonde gången kalendern ges ut!

Det finns nog få saker som är så förknippat med ett nytt år som en kalender. Den är liksom avsparken för allt det nya medan man lägger den gamla till handlingarna. De flesta av oss har en kalender som man bär med sig och där katastrofen känns nära förestående om vi av någon anledning inte finner den. Min egen var ju borta under några veckor och det var inte roligt alls! Den hittades först när vi packade undan en del julsaker, den hade hamnat längst ner i en låda *puh* Vi har våra respektive kalendrar med oss och försöker synka så gott det går, men lite då och då kommer diskussionen upp om att vi behöver ha en även på väggen för att slippa "dubbelbokningar" och annat.

Mina föräldrar har de senaste åren önskat sig en "personlig" variant med bilder på Max och innan dess så var det gratisversionen från Ica som hängde i deras kök. Smidigt javisst, men inte så stiligt. Den som är medlem i någon förening eller organisation kanske får en kalender därifrån, andra kanske är ständig konsument av den årliga Brandmansditot?:) Här några förslag för er som ännu inte funnit en favorit;

Söta ugglans familjekalender har utrymme för hela familjen.
Finns hos Barntavlor.

Isaform har också en familjevänlig kalender:

Urbanliving säljer evighetskalendrar, min favorit är den svarta! Dock har jag vid ett tillfälle beställt en vara därifrån. Det var två månader sedan och jag väntar ännu... Men jag hoppas det var en engångsgrej!

Snyggkalendern nummer ett kanske? Cut out number calendar 2013 kommer från Present & Correkt.

Granit satsar på olika alternativ för den som vill organisera sig...

Danska Ferm Living har en variant som liknar Granits:

Kungen över alla almanackor... Svenska väggalmanackan! Jag kan faktiskt inte låta bli att gilla den! Nostalgi kanske?

Har ni någon favorit av dessa? Eller har ni kanske funnit något annat bra alternativ som ni vill tipsa om?
6 kommentarer:

 1. Sedan vi fick första barnet för fem år sedan så har vi gjort våra egna kalendrar hos smartphoto. Smidigt och bra och så uppskattat av våra föräldrar som alltid får det i julklapp. I år gjorde vi även en familjekalender till oss själva, du vet en sån där med en rad för varje medlem, himla bra är de.

  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att ni hittat något som passar för er familj! Här är det "mycket snack men liten verkstad" på det området varenda år och så dubbelbokas det och krånglas *suck*

   Tack detsamma!

   Radera
 2. Jag är sämst på det här med kalendrar men försöker varje nytt år :-) Vi jobbar på att få till det med en familjekalender på väggen iaf, det behövs när man är många som har mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja då är vi flera då:) Vi målade ju vår ytterdörr i griffeltavelfärg för en tid sedan och där tänkte jag minsann skriva upp viktigheter... Fast sen har det visst inte blivit så ändå...:=)

   Radera
 3. Vi har i många år kört med fotbollskalendern (mest för J´s skull) från jultidningarna men deras kolumner är små och endast fyra stycken. Så nu har vi bytt till familjens stora kalender oxå från jultdingarna. Den har sex kolumner så vi har gott om plats att skriva! Dessutom inte så skrikig i sina färger! Så än så länge kan jag varmt rekomendera den! 129 gav jag för den om jag inte minns fel! Fast jag gillade ugglorna... kanske ska testa den nästa år! Kraam och god fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är ugglans kalender underbar?:) God fortsättning önskar jag er också! Hoppas ni får vara friska nu! Kramar!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...