onsdag 30 januari 2013

Ernst K design

Bilder: Borett. Mugg, bricka och ljusstakar i magnet.

Allas vår Ernst Kirchsteiger har visst utökat sitt sortiment till att inkludera mer än bara trädgården. Vi har en skylt i vår rabatt med hans "trädgårdspoesi" och jag har minsann spanat lite på odlingsbänkarna också. Nu finns även brickor och muggar med klassiska Ernst-citat, ljuslyktor och annat. Tycka vad man vill om barfotamannen himself men när man kan säga endast förnamnet och alla vet vem man menar då har man nog lyckats:-) Ni hittar en del av hans sortiment hos Borett.

Kuriosa: Jag och Ernst (och visst hans fru också) kommer från samma lilla värmländska samhälle. Jag har en tavla som han målat. Den förestäslller en häxa och jag var alltid så fascinerad av den när jag var liten och den hängde i vårt vardagsrum så när jag flyttade hemifrån så fick jag ta med den. Min mamma köpte den när han hade utställning på folkets hus nån gång på 70-talet. Hon brukade peka på bilden av Ernst när han jobbade på IKEA och säga att "det är han som målade den där tavlan..." Föga anade vi att han helt plötsligt skulle bli "du" med hela svenska folket:) Ska se om jag kan rota fram den någon gång, då lovar jag att visa på bloggen.

5 kommentarer:

 1. Jag gillar Ernst, han är skön. Min svärfar avskyr honom.
  Den där tavlan får du allt leta fram, den är jag nyfiken på.

  Förresten, vad jobbade du med innan du blev sjuk?

  Kramis

  SvaraRadera
 2. Misstänker att det finns en del, speciellt män då kanske, som tycker att Ernst är en smula suspekt:) Men han gör en massa bra för Värmland och småorterna där och det ska han ha en eloge för. Ja den där tavlan måste jag se var den kan vara, så går det när man flyttar runt och magasinerar både möbler och prylar...

  Jag är bibliotekarie fast jag hann aldrig komma ut och jobba. Fick barn och blev sjuk...Men mina klasskamrater är ute i arbetslivet och jobbar, vet några som är barnbibliotekarier t.ex. Min förhoppning är att någon gång få orka göra det jag också, just nu betalar jag bara en hel del till csn utan att "få nåt" för det...

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Aha, jag förstår. Tycker du har ordets gåva, kanske inte så konstigt om du är bibliotekarie.

  Vi är ofta på biblioteket och lånar, främst till barnen då. De gillar när vi läser för dem. Själv har jag ingen ro till att läsa längre, tyvärr.

  SvaraRadera
 4. Åh, Ernst ... Hoppas att du hittar och visar upp den där tavlan! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas på en flytt framöver och då ska jag minsann se om inte tavlan råkar dyka fram:)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...