torsdag 3 januari 2013

Lyckoburken

Min lyckoburk som nu ska fyllas av fina händelser..

Idag fick jag ett telefonsamtal från den nyblivna tvåbarnsmamman i Karlstad. I lördags kom det en liten pojke till dem. Hörde den lille godingen i bakgrunden, tänk att han är här nu! Jag tycker att jag glömt så mycket från den första tiden med Max men när Ida berättade om sömnfördelning och tjafs om vem som får sova mest så minns jag ju hur det var... Att man kunde bli arg på sin man eftersom han minsann fick sova en hel timme mer igår liksom:) Den där tröttheten som gjorde hela hjärnan till mos och samtidigt den enorma lyckan man kände eftersom den efterlängtade lille guldklimpen kommit:)

Fast lillebror var lite mindre än sitt syskon när han kom så det fattades visst kläder i minsta storlekarna. DET var ju ett projekt som passade mig, äntligen fick jag anledning att köpa Littlephant-setet från Lindex! Helt fantastiskt att få gå omkring bland bebiskläderna och det känns nästan otroligt att någon kan vara så liten att han kan bära så små bodysar och byxor:) Jag hittade några plagg som nu är på väg med posten till Karlstad och som förhoppningsvis passar!

På vägen till centrum träffade jag på Springer spaniel-matten. Vi pratade om ditt och datt och jag berättade lite om våra ambitioner och planer för året. Hon är en inspiratör som alltid har små projekt på gång och nu berättade hon att hon via Ulrika Gabriels hemsida funnit idén om en burk för glada händelser. Tanken är att man varje dag ska skriva något bra som hänt på en lapp och sedan lägga det i burken. När ett år gått (eller en månad eller vad man nu vill) så kommer man ha en burk fylld med små lappar som påminner om allt fint som skett. Läs mer om det: "samla dina goda minnen och fina stunder".

Jag gillade verkligen den idén och gick genast hem och plockade fram en tom syltburk. Döpte den till Lyckoburken och har nu skrivit några små lappar. Jag kommer troligtvis inte att minnas att göra det varje dag men så ofta jag kommer ihåg.

Vill någon av er som läser härinne också hänga på med en egen burk? Skriv det jättegärna i kommentarsfältet nedan så kan vi hjälpas åt att påminna varandra!

8 kommentarer:

 1. En lyckoburk! Vilken finfin ide'. Jag känner mig själv och vet med mig att jag inte kommer att minnas den om jag har en egen, men jag hejar gärna på dig! Kanske kan vi bloggläsare få ta del av några lyckolappar då och då, eller kanske i slutet av året och glädjas tillsammans med dig!
  Och den där febern, den kan dra åt pipsvängen!
  Kramar i mass!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir glad om du hejar på mig :) Det var en bra idé att visa på bloggen ibland vad jag skrivit, det kan ju bli uppslag till ett inlägg:) Tycker också det där eländesfebern borde ta och gå hem till sig nu, maken till långrandig besökare har jag väl knappt sett!:-( KRAM

   Radera
 2. Vilken idé! Jag hade behövt en "tålamod burk" där jag la i lappar JA eller NEJ! För Wiggo 8 år är inne i en ja jag vet inte vad det är för en period!!! Mitt tålamod tryter rätt fort iaf..
  Håller med Frida, febern kan dra åt pipsvängen - bort bort bort!!!
  Ha en fin dag
  Kram Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske du och Wiggo skulle ha en burk tillsammans? Där ni på kvällen skriver ner något som varit bra, kanske att ni bakade eller att ni inte blev osams vid matbordet eller nåt sånt? Då blir det kanske lättare att se det som faktiskt funkar och han får känna sig lite stor och vara med och bestämma vad det ska stå på lappen? Vet inte om det kan vara nåt, men jag tänker att den där burken kan ju användas på så många sätt:)
   Kram!

   Radera
 3. Vilken bra idé , det ska jag hänga med på, var min första tanke. Men så kom häxan surtant fram och sa "hur många gånger kommer det att bli någon lapp i den där burken"! Hon har nog rätt,
  för jag är så himla dålig på att komma ihåg saker. Tror nog att häxan surtant skulle vara bättre att skriva lappar på sådant som hon arg på, men det är ju ingen trevlig burk!
  Hoppas du vill dela med dig ibland av dina lyckolappar!
  Ha det riktigt gott och hoppas febern stuckit iväg!
  Kram
  Melodys matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Häxan Surtant ja..:) Hon har ju en förmåga att bita sig fast även i mig! Hade detta varit förra året hade jag nog inte övervägt en sån burk. Men det känns som en bra start det här året, även om det kanske inte blir alla dagar. Men jag tänker att närhelst livet känns hopplöst tungt så ska jag kika på en lapp och minnas känslan jag hade när jag skrev den...
   Febern har däckat mig idag tyvärr men jag hoppas få vara lite piggare under helgen! Kram

   Radera
 4. Vad fint! Jag hade missat din, jag ska nog också göra min så där snygg :) Kryakrya! Och visst är det mysigt med fina små bebiskläder! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alldeles l-j-u-v-l-i-g-t med bebiskläder!:) Kram!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...