söndag 11 januari 2015

Från koja till slott

Dagen efter Egons framfart och jag konstaterar att vi kommit  lindrigt undan, speciellt när man ser statusuppdateringarna på facebook. Vänner som bor precis utanför stan, samt på vår förra bostadsort, hade visst drabbats hårt av strömavbrott och krossade rutor t.ex. Vi har sett att några av grannarna har takplattor som flugit sin kos, extra trist eftersom vi (alla i området) i höstas fick betala 70 000 per hushåll för just omläggning av taket, men vårt hus klarade sig lyckligtvis. Innan vi lade oss bar vi in det som stod på utsidan, tack o lov, inte minst för att det hade varit hemskt om något hade skadat någon annan.... Hur gick det för er andra?

För att övergå till det trevligare ämnet inredning: Jag frågade duktiga Lina på Fason om jag fick visa er hur hon förändrat ett riktigt tråkigt rum á la vandrarhem "nånstans i Sverige" till ett flådigt hotellrum. Stylingen ingick i en tävling där hon med 5000 kronor i buget skulle förvandla det tilldelade rummet till en betydligt mer lockande variant. Lina lade ner cirka 20 timmar på projektet, och med det vill jag peppa både mig själv och er genom att visa vilken enorm skillnad det kan bli med lite färg och fantasi. Det går knappt att förstå att det är samma rum!

Före: ett mediokert rum som knappast gör någon lycklig:

Alla bilder i inlägget tillhör Lina/Fason och jag har fått tillstånd att låna dem

Efter: Ett rum som vem som helst skulle bli glad av. Den grå färgen på väggarna gör att känslan blir mycket mer ombonad. Rosa, grått och vitt är en jättefin kombination som ger rummet en mjukhet, tillsammans då med mycket textiler. Skrivbord + stol är samma som tidigare, fast i en annan färg. Tavelväggen är bara så snygg och för tankarna till New England-stilen. Jalusidörrarna är verkligen den berömda pricken över i:et.


 

Inte överraskande vann Lina tävlingen, kika gärna in hos henne för att se hur hon åstadkom denna förvandling.

På återseende!

4 kommentarer:

  1. Wow, vilken förändring! Härligt. Tänk så lite som egentligen behövs.

    SvaraRadera
  2. Tusen tack för allt beröm :-)

    / Lina

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...