söndag 25 november 2012

Bland tomtar och stjärnor

Vårt köksfönster har fått sig en make-over åt det juliga hållet. Min mamma har samlat på tomtar från Jie under många år och det måste ha "fastnat" även på mig som helst har just dessa tomtar jag också. Två av dem står i köksfönstret. (Klicka på bilden för att förstora)

Uppe med tuppen, i alla fall känns det så. Fast min farmor skulle protestera, hon och farfar tog över familjegården och var mjölkbönder i många år så för henne hade detta varit den längsta sovmorgonen ever skulle jag tro. Max tittar på Nicke Nyfiken och jag "surfar", sämre kan man ha det!

Min plan för gårdagen var att andas lite "naturluft" men sedan blev vi visst hemma i alla fall. Kan bero på att jag blev helt slut av att röra mig mellan sängen och soffan kanske. Den där antibiotikan har dessutom gett mig rejält med magont och nu får jag äta medicin för att slippa magbesvären också. Det går bara runt det här... Men jag ska inte gnälla egentligen. Det får bli vårdcentralen i veckan. Och nu passade vi på att få upp alla juldekorationer istället.

När jag var liten så gjorde mamma iordning allt under första adventshelgen men nu känns det som om många "tjuvstartar" och så också vi. Det är såpass mörkt ute tidigt på kvällen så det blir bra med ljusdekorationer som lyser upp hösten. Mest nöjd är jag med stjärnorna som nu sitter uppe i sovrumsfönstret, inköpta på Granit förra året och ger ett alldeles lagom ljus. Ska se om jag får något snyggt kort på dem senare. Max tyckte att det var jättespännande med tomtarna och stjärnorna som nu pryder vårt hem. Tyvärr fick han också tag i en av sina julklappar som blev framplockad när vi tog fram julgrejerna och som han i ett obevakat ögonblick lyckades riva av pappret på... Japp så kan det gå när man har en tvååring hemma och inte är nog uppmärksam.

Trevlig söndag!


5 kommentarer:

 1. Så fint du har gjort! Nu ska jag nog också ta fram någon adventsstjärna.
  Bor ute på landet och mörkare än mörkt här på kvällarna! Så roligt att
  Max hittade en julklapp! Han får nog en del till julen i alla fall!
  Ha en bra dag!
  Melodys matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja bor man på landet så behöver man verkligen alla ljus man kan få:) Max var väldigt nöjd med sitt fynd men vi har gömt undan det nu och tror att han har glömt det tills jul. Vi ger inte honom så mycket varken på jul eller födelsedag då det känns som om han får nog ändå av släkten. Han är ju bara två år dessutom och då har man inte behov av en hel leksaksaffär. Bor man trångt som vi gör så finns det inte heller rum. Tror att det bästa vi kan ge honom är tid och uppmärksamhet!
   Önskar både matte och Melody en trevlig kväll!

   Radera
 2. Vad adventsfint du har gjort! Tråkigt med magen, men det där är ju så himla typiskt med penicillin... Vilken busig liten Max, fast det är bra tur att en två-åring inte har så bra minne...

  Ha en fin söndag, du med!

  Kram
  Petronella

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade faktiskt inte koll på att antibiotika var så elakt mot magen, blev upplyst av apotekspersonalen... Men nu vet jag! Haha, ja det är riktigt bra att man lätt kan gömma undan det igen och han blir lika glad på julafton när han öppnar paketet en gång till:)

   KRAMAR!

   Radera
 3. Tack för din kommentar, klart det ska vara clotted cream till cream tea, gjort en liten justering i
  inlägget! Rätt ska vara rätt! Jag brukar blanda vispgrädde och grekisk yoghurt, så blir det lite
  tjockare än vispgrädde och lite syrligt. Har aldrig testat göra clotted cream!
  Ha en bra kväll! Hoppas magen är bättre!
  Kram
  Melodys matte

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...