fredag 23 november 2012

Vinterns söta


Äntligen! Jag har länge velat ha boken Vinterns söta av systrarna Eisenman men har faktiskt inte sett den i någon butik tidigare utan bara på nätet, och jag ville gärna bläddra i den innan inköp.

Men så var vi på Allum en kortis idag och då hittade jag ett exemplar och det visade sig vara precis en sådan bok som jag vill ha. Fylld med härliga recept på julgotter som passar på det kommande glöggminglet. Och så har boken ett sådant vintervackert omslag att bara det är skäl nog att ha den hemma:=) Jag gillar verkligen Sommarens söta och Mingelmat av samma systrar och jag har lärt mig att när det gäller receptböcker av olika slag så ska man fortsätta med de författare som man gillar. Jag har exempelvis använt Leila Lindholms recept ibland när jag bakat men det är ofta alldeles för mörk choklad för min smak och det hon kallar "jättegott" brukar jag inte riktigt gilla. Systrarna Eisenman däremot..!

Nu gäller det bara att bli lite piggare så att jag verkligen orkar ta tag i det där med att baka. Antibiotikan verkar faktiskt inte göra någon större skillnad, febern och det andra är kvar och visar inga tecken på att vilja ge sig av. Men jag ska försöka skrämma iväg den där envisa infektionen på något sätt så att det kan "julas" i det här hemmet också! Springer spanielmatten kommer på tisdag för pyssel och bakning, det är så mycket roligare med sällskap såklart! Inför nästa år skulle det vara roligt att starta en tradition där alla som vill samlas och grejar, slår in julklappar, bakar, pysslar eller vad man nu vill, inför julen. Jag skulle så gärna vilja testa att stöpa ljus bland annat, det skulle ju passa ypperligt en sådan dag. Men i år får jag inse mina begränsningar tror jag och hålla mig till det som redan är planerat...

Trevlig fredagskväll önskar jag er!

2 kommentarer:

  1. Åh, kan inte du visa nåt gott du gjort från boken? Nyfiken....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska jag absolut göra! Vi har som tradition att bjuda in våra vänner till glöggmingel den andra advent så då kommer det garanterat några göttiga bilder:)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...