tisdag 25 december 2012

Jul 2012

1. Godisbordet fylldes på hela tiden, precis som det ska vara på julen. Och eftersom vårt motto i den här släkten är att "på julen får man ta från det undre lagret" (minns ni reklamen?) så kan ni ju gissa hur mycket choklad som gick åt?:)
2. Dekorera med paket. Ja det här paketet fick mest bidra med lite härliga julfärger. Att stämpla på det är så enkelt och ger en snygg effekt!
3. Ett enkelt sätt att piffa upp blombuketten är att plocka in några kvistar från naturen och spraya dem i vitt eller silver. Det ser genast lite fylligare och festligare ut.
4. Jag älskar Lagerhaus design inför den här julen. Dess grafik har synts såväl som på tändsticksaskar som på julklappsetiketter och annat.


Det blev visst lite bloggtystnad här inne. Surfplattan är ingen höjdare att blogga på och datorn hos föräldrarna står lite undangömt kan man säga. Man kan inte heller svara på varje kommentar som jag annars gör, det ogillas! Det får bli "gruppsvar" istället som ni kanske sett?

Här är det i alla fall riktigt vitt ute, det har snöat varje dag sedan vi kom och nu är det nog någonstans mellan 30 och 40 centimeter utanför. Max har varit ute en del, åkt pulka och snowracer, hjälpt "moffaj" att skotta snö med sin lilla skyffel, grävt en stor grop med moster och sedan kommer han in i hallen som en liten snögubbe och ropar "hallååå?":)

I söndags hälsade vi på hos familjen Löfstrand där vi blev bjudna på god lunch och bytte klappar. Max och deras lilla H hade fullt upp med att servera fika från sitt "café" med söta virkade bakverk som de bjöd oss på. H:s mamma är outstanding på att virka (har ni hört om någon som faktiskt virkat sin egen brudklänning?:)) och det märks när man är där. Världens finaste pepparkakshus bland annat! (Ett sådant tror jag minsann att jag ska önska mig i födelsedagspresent!! *hintar åt J*) Max var riktigt trött när vi åkte därifrån. Han hade feber i fredags, någon slags endagsversion som försvann lika fort som den kom. Men så i söndags natt så fick han hosta. Oj så han hostade! Så det blev till att leta apotek på julaftonsmorgonen. Stackars lillemannen, det tar på krafterna att hosta så!

Julafton förflöt lugnt. Det var mest vi i familjen (plus pojk/flickvänner då) och så farmor som orkade vara här under några timmar. Dopp i grytan och köttbullar, jansson, skinka, sill och revbensspjäll... Och så kom tomten!! Vi hade egentligen tänkt strunta i tomte och köra den internationella varianten med att han kom på natten och lämnade paket, men så i sista stund så ändrade vi oss. Så Max han fick se tomten gå förbi i trädgården och sedan överlämnades ett STORT paket på altanen! Han blev rätt skärrad först, mumlade att "vill inte..." men så tog nyfikenheten över och det där med det stora paketet var ju häftigt! Så när morfar kom tillbaka efter att ha varit ute och...eh.. handlat tidningen (?) så informerades han om att "en tomte kom med paket med en BIL i!"
1. Max invigde skjorta från PompDeLux, jeans som han fick i julklapp av farmor och farfar och en sådan söt liten fluga från Polarn & Pyret.
2. Svägerskan Caroline. Hon hade fullt upp under julen då hon skulle besöka båda sina föräldrar och så oss då. Med sig hade hon såklart lilla yrvädersvalpen Pixie som sladdade runt paketen och undersökte om det fanns något gott kvar av julmaten:)
3. Jag blev så förtjust i de här juldekorationerna i form av små paket!
4. Paketutdelningen har börjat... Det är nästan lite synd för det ser så mysigt ut när de ligger där under granen.
5. God-jul-hjärtan som hängde i granen.
6. Mina två hjärtan som hjälps åt med de roliga presenterna!


Vi har valt att inte köpa så mycket till Max, vare sig under jul eller födelsedagar, i alla fall nu när han är såpass liten. Det känns som om han får så mycket ändå dessa dagar. Jag handlade hans presenter på Gekås sist jag var där och värdet tillsammans gick på 200 kronor... Det var rätt beslut kan jag konstatera såhär efteråt, han orkade inte med de sista paketen utan dem fick vi lägga undan till senare (ja han har ju fått dem nu) eftersom vi märkte att det blev för mycket. Han har ju ingen koll på julen och var alldeles lyrisk redan efter första klappen. Han hjälpte också till att dela ut paketen till oss andra och det var ju nästan lika kul som att öppna själv. Jag tror dock att det lätt blir att man handlar mycket till sina barn, kanske speciellt om man bara har ett. Men när de är så små som Max är så köper vi ju liksom kläder och annat resten av året också, och hittar vi en bra och vettig leksak i februari så handlar vi den då. Jag tror att han hade en rolig julafton med mycket uppmärksamhet och det är det viktigaste.

Kram och god fortsättning på julen!!

6 kommentarer:

  1. Så härligt med ditt långa inlägg till min frukost, kom ju ingen morgontidning, så blev lite bloggläsning. Även om det kommit en tidning, så hade det varit trevligare att titta in hos dig.
    Hoppas du känner dig bättre idag! Själv har jag helt klart en förkylning på gång och får väl inte umgås med mina kära, utan att vara dem för nära!
    Ha en bra dag!
    Kram
    Melodys matte

    SvaraRadera
  2. Haha, det här med att ta från det undre lagret har vi heta disskusioner om hemma. Från mannens familj får man det, men vi fick inte. Jag tycker det är fusk att börja på lager två innan första är slut :-) God fortsättning önskar jag dig!

    SvaraRadera
  3. Melodys matte: Vad roligt att höra att jag kan hålla dig sällskap till frukosten:) Men så typiskt att förkylningen hittat dig lagom till jul! I år verkar den slagit till rejält för var och varannan är visst krassliga!:-( Hoppas du slipper bli alltför dålig! Kram på dig

    Frida Sofia: Hehe, men om man inte får ta från det undre lagret ens vid jul, NÄR ska man då få?:) Till slut finns det bara de där äcklosarna kvar som ingen gillar! Själv älskar jag trillingnötterna, synd bara att resten av släkten är lika begeistrade...:)

    Tack detsamma kära du! Kram!

    SvaraRadera
  4. Käraste vännen min!

    Det glädjer mig så att du haft en fin jul! Och det är ett sådant skit att du ska behöva vara sjuk ännu en gång (hade den "gamla" febern ens hunnit dra sina färden?) Jag hoppas att jag kan muntra upp dig med en sen julklapp i alla fall; ) Jag länkar till dig idag, och där hittar du klappen från mig http://www.frkfridafortissima.blogspot.se/2012/12/kara-bloggvanner-jag-ger-er.html

    Varma kramar,
    god fortsättning!

    SvaraRadera
  5. Jag tror att det är samma feber, den har aldrig försvunnit, men att den gått upp en del... Jag ska genast kika in till dig (ja det gör jag ju ändå såklart!!) och se vad du skrivit:) Många kramar från ett snöigt Värmland!

    SvaraRadera
  6. Tack för din kommentar. Nu töar snön här så jag hoppas det blir kallt igen. Hoppas du mår bättre nu annars krya på dig. Stor kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...