torsdag 24 januari 2013

Den vackraste sortens konst

Usch, gårdagen stryker vi! Jag var febrig och bubblig och värkig i magen hela dagen/kvällen och sov mest. Darlingen fick springa till Ica och handla filmjölk med nåt hälsogrejs. Dessutom krånglade datorerna hejdlöst, bara dog hela tiden. Fick logga in på P:s jobbdator till slut men den kommer jag ju inte åt när han inte är hemma. Segt! Så om jag är lite osynlig beror det nog mest troligt på just datorhaveri... Lite oflyt med saker just nu kan man säga. Ska bege mig mot vårdcentralen också för att ta fler prover, känner mig ganska sönderstucken efter dessa dagar. Ja det är ju inte ovanligt att jag tar flera prov samma vecka, men nu har det varit på många ställen på kroppen och tre dagar efter varandra.

Så ni kanske förstår att jag fokuserar framåt mot helgen. Då ska det livsnjutas minsann! Jag ska dricka champagne mitt på blanka dagen , äta chokladtryfflar till, mysa omkring i en skön morgonrock, gaffla i mig en fyrarättersmiddag och hänga i varma pooler. Kanske vickar jag lite på tårna också om jag orkar?:-)

Som jag skrivit tidigare så är det Peters födelsedag och vi bestämde oss för att hitta på något extra. Det kan behövas! Jag ska ta och köpa mig en bra pocket att ta med mig tänkte jag. Så nu hoppas jag med hela hjärtat att det ska funka, ingen blir sjuk, jag inte blir sämre... ja ni fattar. Januari har varit lite berg och dalbana hittills. Det känns som om det borde vara mars eller något. Kan ni fatta att det är mindre än en månad sedan nyår?

Nu har jag i alla fall grävt fram lite utlovad inspiration. Jag blir inspirerad av människor som gör saker med passion, oavsett vad det är. Jag har ingen vidare talang för det konstnärliga direkt, ritar streckgubbar som en femåring, avskydde bildlektionerna i skolan. Men jag beundrar dem som har dessa kunskaper! Springer Spaniel-mattens syster är konstnär och jag kan inte låta bli att visa några av hennes bilder:


Visst är det fantastiskt vackert? Tänk om man kunde måla så... Tur att det finns andra som kan så att vi "klåpare" har något att beundra:)

Vill ni se mer så kika in på Åsa Malmbergs hemsida. Ni som bor i Dalarna, missa inte att besöka Orsas folkets hus om ni kan, där är det hon som har målat foajén med bilder förknippade med filmvärlden.



6 kommentarer:

  1. Ja, stryk gårdagen och se fram emot champagne och choklad istället! Vad härligt att ni ska få komma iväg och fira, låter underbart! Men wow vilka tavlor, jag trodde först det var fotografier faktiskt, helt otroligt att kunna måla så. Jag var en hejare på att rita (porträtt och djur mest) när jag var yngre, bild var ett av mina favvoämnen i högstadiet och jag hade då planer på att bli reklamtecknare. Det intresset svalnade dock senare och övergick i språk, numera håller jag mig också till streckgubbar... ;) kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, känner redan hur det vattnas i munnen på mig:)

      Jamenvisst är det fint! På en del bilder på hemsidan visar hon kortet hon utgick ifrån bredvid tavlan hon målade och det ser exakt ut som det ska! Otroligt! Och när det gäller dig misstänker jag starkt att du underdriver (heter det ju inte, men det står still just nu, hehe) din förmåga att måla. Tror inte alls du gör några streckgubbar om du tiom ville bli reklamtecknare! Något att ta upp kanske? Lite sidobusiness för dig? Gud vad spännande, nu vill jag j u se vad du kan!:) Kramar!

      Radera
  2. Ååååå vilken härlig helg ni har att se fram emot :) det är ni värda!!!
    Wow vilka målningar, samma här streckgubbar det kan jag minsann!
    Fy vad hemsk jag är men ja det är inte så ofta det överraskas, och min man var riktigt nöjd över olika färger på rosorna och jag tänkte "olika färger"?? Rött ska det ju vara! Hur dum är man då? Äh fy hemska tanke... Men nej så jag släppte den tanken genast och uppskattade såklart blommorna och vad jag även uppskattar mycket är att personen ( ja min man nu då) tar sig tiden och tanken, det är uppskattat tycker jag!
    Ska strax iväg på utvecklingssamtal med Wiggo, och med mig ska minimonstret så vi får se hur det går med en krabat som är överallt!
    Ang ugglan så betalade jag 200 kr och det var inkl frakt/porto

    Må gott och hoppas att det går bra på vårdcentralen
    Kram Sandra

    Pssst finns det inte något billigare söder ut ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, Preciiis sån är jag också! Jag skulle troligtvis tänkt exakt samma sak! Å andra sidan så får jag blommor typ...aldrig, så jag behöver inte bekymra mig:-) Och som du säger, det är ju tanken som känns viktigast, att någon bryr sig och väljer ut något som han/hon tycker är fint... Det kan jag bli så besviken på ibland tyvärr, att min sambo är så dålig på att hitta något personligt att ge på f-dagar och jul, han påstår att han inte har en aning om vad jag vill ha, men... Ja, jag uppskattar om någon försöker lite iaf.

      Hoppas allt gick bra med samtal och busiga småttingar! Kramar

      Radera
  3. Jomen visst! Vi stryker den där jämrans gårdagen och så tar vi helt enkelt och bestämmer att ingenting tradigt inträffar som gör att ni inte kan fara bort! För, åh, som jag vill att ni ska komma iväg och liksom bara fylla på de där förråden, både för er själva och för varandra, tillsammans, min kära vän!

    Många kramar!
    Bilderna är jättefina. Jag tycker särskilt om den sista.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack min vän! Det är något stort att få omge sig med människor som vill en väl, som osjälviskt önskar att bra saker ska hända andra! Jag blir glad för dina ord! Jag vill skicka många kramar tillbaka!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...