fredag 9 maj 2014

Mäklarfunderingar


I Max lilla hörna serveras det godsaker minsann. Godis, glass, tårta och rostat bröd är bara lite av allt som finns:) Jag brukar kika runt på t.ex. Tgr eller Netto och köpa små billiga prylar som kan användas i leken. Kaffebryggaren oh brödrosten är egentligen timers som jag köpte för nån 20-lapp. Glasspinnarna kommer från ett spel, teburken har jag använt upp och sedan hamnade den hos Max. Den fina tavlan kommer från Knaada

 Tack fina ni för era hejarop och tumhållningar! Vet att ni är nyfikna så här kommer ett lägesuppdatering; Det såg inte så ljust ut innan, väldigt få anmälda och en svår period att sälja just nu enligt mäklarna. Det spöregnade dessutom så istället för att göra fint på uteplatsen för att ge dem en känsla av hur det kan vara att grilla och äta ute på sommaren så fick vi bara lämna det i det skick det var. Men det kom faktiskt fler än det var anmält. Även om det stod att man skulle anmäla sig  för bokning så stod tiden utsatt och Sandra, vår mäklare sa att en del kommer då utan att anmäla sig.

Under de här åren vi letat bostad så har vi mött på alla slags mäklare och upplägg och när de bara skriver ut dag men ingen tid så tycker jag att det är lite synd, då är det svårt att avgöra om man hinner dit utan att ringa och det har hänt att vi bara struntat i att kolla upp tider och sånt. Så det här var ju det bästa eftersom det visade sig genererade fler eventuella spekulanter. Vi har haft kontakt med de flesta mäklarföretag på de orter vi bott på inför försäljningen och det skulle jag  vilja säga att man ska ta sig den tiden för det kan skilja sig ganska mycket både i pris och upplägg, för att inte tala om kemi! När vi sålde huset för tre och ett halvt år sedan så bjöd vi hem tre olika företag innan vi bestämde oss, t.ex.

Vi är sååå nöjda med vår mäklare (som vi fått rekommenderad av vänner), hon är ett proffs ut i fingerspetsarna, peppar oss när det behövs, och för oss är det mycket värt att slippa ordna allt runt  försäljningen själva. Bara tanken på att hålla visning, ordna budgivning, ha ordning på alla papper som ska fixas med... För oss är det självklart att vi anlitar någon som jobbar med detta, men många av våra grannar har sålt privat så det funkar väl åt båda hållen antar jag. Vi kollade upp Hemverket också vid nåt tillfälle, billigaste priset. De ger en viss hjälp och ser till att annonsen kommer ut på Hemnet, men du måste fortfarande ha sådan koll själv. Hemnet har btw börjat skicka räkningar på 600 kronor direkt hem till oss som säljare för att vi ska få ha annonsen där, det verkar vara en ny grej. Det har förresten blivit så att vi alla tre gångerna använt oss av samma företag; Svensk fastighetsförmedling, men eftersom vi bytt ort så har det varit tre olika mäklare. De passar oss helt enkelt:)

Och nu får ni hålla tummarna lite till, för en eventuell budgivning startar idag!! Väntar på att mäklaren ska ringa med besked. Jag tror inte jag orkar med att förbereda för fler visningar nu, det kräver ju massor, så jag hoppas verkligen!


1 kommentar:

  1. Vad spännande :) ska ni flytta? Skulle med vilja flytta, bor i radhus nu och det är toppen men vill ha större tomt och ett extra rum.
    Hoppas ni har en fin kväll, kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...