tisdag 20 maj 2014

När ovädret begett sig vidare...

 

Lite eftermiddagsfika på balkongen med kall god smoothie. Min favorit är banan och mango. Som vanligt så stör jag mig på att ljuset är så ojämnt på bilderna, det blir inte snyggt att blanda sol och skugga sådär, men ibland vill man ju fånga ögonblicket:) Jättevarmt ute nu!

Tänk, igår kväll gick vi och lade oss efter timmar av ovädersrapporter från tv och internet. Vi bor ju mitt i det värsta området och jag har verkligen aldrig sett så mycket regn! Körde igenom centrum men höll på att bli ståendes för det var som att försöka korsa en insjö ungefär. Lite senare hörde vi att trafiken helt stod still precis utanför stan. Hur sakta man än körde så bara vräkte det vatten upp på trottarerna (det såg ut som en fontän) så det var nog tur att folk verkade hålla sig inne. Jag hörde en intervju med räddningstjänsten här i stan där de brättade att de fått in 80 larm på en timme... 

Och som det åskade! Var inne på Ica och hörde en man och hans son som köpte proppar berätta att det var helt svart hemma, och tjejen i kassan berättade då att strömmen gått även där. Hos oss blev det mörkt en kortis, men det kom tillbaka fort. Åskan låg helt över oss och det kändes nästan som fyrverkeri... Det var otroligt kvavt hela dagen dessutom, ni vet sånt där "kladdigt" väder.

Vi  hade riktig tur där för efter P slutat jobbet igår så åkte vi upp till skogen och var där ett par timmar, främst för Nemis skull, men det var skönt för oss alla. När vi närmade oss bilen igen började det åska och fem minuter efter vi kommit hem så vräkte regnet ner så mycket att man inte såg något genom fönstret alls.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...