fredag 19 september 2014

Den magiska postlådan

Den magiska postlådan som hänger på lagom höjd för att även en fyraåring ska nå om han ställer sig på sin lilla stol. På nedre bilden skymtar också ribbstolen som målats om och nu hänger i barnrummet.

Jag har rätt länge nu tittat på de små söta postlådorna från Bruka design, men det har liksom inte varit någon idé att skaffa en då vi ändå inte haft plats. Men nu när Maxen har ett eget rum så passade den ju perfekt. Jag hade väl mest tänkt att det skulle vara som dekoration, men när vi satte upp den så skojade jag med honom om att det kanske skulle komma post däri. Han svarade då tvärsäkert att nä, i sådana lådor får man ingen post. "Inte?" , tänkte då den här mamman och bestämde sig raskt för att göra postlådan lite magisk. 

Första gången sa jag att jag minsann hade sett hur en brevbärare smugit upp för trappan och in i hans rum, varpå han genast rusade dit. Och tänk! Där var post! Och sedan har det blivit så att lite då och då kommer det ett kuvert i den där lådan tillsammans med en hälsning från "brevbäraren". Jag trodde nog att han skulle förstå rätt omgående att det är vi som lägger posten där, ungefär som i julas när han frågade varför morfar var utklädd till tomten, hehe, men näe. Jag älskar att han lever i den där världen där allting är möjligt, och jag hoppas han stannar där länge än.

Det är inga stora grejer som ligger i lådan, hittills har det varit en leksaksbil, en tablettask i anslutning till helgen, en liten legosats som kostar 39 sek på Lekia, en film med Nicke nyfiken, och så vidare. Lite sådant som han ändå skulle få, men som är såå mycket mer spännande när det kommer som post i hans alldeles egen låda. Det är inte utan att jag själv önskar att jag också hade en magisk brevlåda som bara var fylld med skoj, inga räkningar eller trist reklam, bara trevliga hälsningar och kanske en tablettask ibland:-) 

Fin fredag önskar jag er!

4 kommentarer:

 1. Men åh en sån där har jag också spanat på rätt länge! De är jättefina!

  Svar på din fråga: ”Vasen” är en ihopfällbar mugg som jag köpt på Archipelag kolla här: http://www.artipelag.se/sv/butik
  Krukan kan du köpa hos mig sen :-) . Men om du är sugen redan nu kan du maila mig så kan vi ordna det. Ska se vad den kostar bara för det minns jag inte :-) .

  SvaraRadera
 2. Åh så mysigt för honom! Tänk så roligt att få överraskande post :) trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. En sådan postlåda vill jag också ha. Det får gärna ramla in en extra slant då och då.....:-)

  SvaraRadera
 4. Men vilken bra idé. Kanske ska brevbäran börja komma hit också;)

  Fin dag till dig
  Kram
  Annie

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...