fredag 12 september 2014

Hemmakontoret och en visit på Smultrongården

Ser ni den gråa pippin Det är en ny liten favorit, en smidig brevkniv, inköpt på Rum för papper. Göteborgskartan hittade jag tack vare bloggen, en anonym läsare tipsade om att den fanns i stadsmuséets butik på Norra Hamngatan så jag kilade dit och visst fann jag den! Tack till dig! Handen är från Hay, peppningskorten fick jag i present av Jossan så jag vet inte var man hittar dem, muggen med ett M på är egentligen Maxens, den kommer från Design letters. Den rosa fina burken är från H&M och blocket "Happy thoughts" är Lagerhaus produktion.
Här ser ni vårt kontor, det som skymtar till vänster i bilden högst upp är trappan så vi har alltså inrättat ett utrymme i hallen på övervåningen till det. De senaste åren, i lägenheten, har vi verkligen saknat en plats att samla alla papper/pärmar/skrivare/datorer med mera så det känns himlans bra nu. Kikar man på Pinterest så finns det såå mycket fin inspiration på hemmakontor att jag blir alldeles matt, och visst finns det mycket jag skulle vilja fixa även här, men för stunden nöjer jag mig med att glädjas åt att faktiskt hitta alla dokument när de behövs:-) 

Fredag igen, var tar tiden vägen? För en vecka sedan var vi i Värmland där det som vanligt blev fullt upp. Den som var mest busy var Maxen som hann med både bullbak med mormor, traktoråkning med morfar, att gå på dockteaterföreställning, leka med grannens barnbarn, busa med morbror tre dagar i rad, med mera. Han var helt slut som artist efter den helgen:) Mamma och jag passade på att göra en utflykt till Dylta bruk för att besöka Smultrongården, en butik som nog många inredningsfantaster landet runt hört talas om. Det var mycket fint där och jag passade på att köpa med mig deras andra bok hem, "Mer om livet och smakerna på Smultrongården", och det var underbara bilder och intressanta recept där så den kommer jag att ha glädje av. Jag fick tyvärr inte med kameran så jag kan inte visa några bilder därifrån, men det var en liten idyll, absolut. Sedan kanske det inte var så originella ting där, men imponerande av ägarna att de lyckats få till en sådan verksamhet att hela familjen kunde sysselsättas, trots det något avlägsna läget.

Vi hade egentligen tänkt fika på Smultris, och kakbuffén såg väldigt läcker ut, men då det var lunchtime och jag inte gillar smörgåsar som mat så hoppade vi ätandet där och åkte in till närliggande staden Örebro. Där har jag faktiskt bott under några år (längesen nu) och det är en stad som är väldigt underskattad tycker jag. Fina utflyktsmål och så mycket bra shopping, jag hittade bland annat en butik som specialiserade sig på barnrumsinredning, alltså ingen leksaksaffär utan en inredningsdito med massor av fint. Hade lätt kunnat stanna i timmar... Saluhallen fanns inte på min tid, men kära nån vad läckert  det är där! Supersnyggt inrett och så mycket att välja på i matväg! Missa inte den om ni är i stan. På Saluhallen sprang vi  också på min kusin som var på möhippa, och den blivande bruden visade sig vara ingen mindre än en gammal klasskamrat till mig som jag inte sett på sisådär 15 år! Hon och hennes blivande man har tydligen varit ihop i just 15 år nu så det var väl på tiden att det blev bröllop kanske:) Kul att se!

Nu: Helg! Fin fredag på er! 


3 kommentarer:

 1. Örebro tycker jag är svårt o hitta guldkorn i! Ge gärna tips om du har några! Kram

  SvaraRadera
 2. Vilket härligt hemmakontor!
  Kram Sara

  SvaraRadera
 3. Vilket fint kontor ni har, och en sådan ordning. Här är allt huller om buller just i den hörnan;)

  Ja du de där vindarna som blåser är inget jag gillar, såg nyss att en nybliven vän på Fb gillade Åkessons sida på Facebook. Min första reaktion var att plocka bort henne ur vänlistan. Men sen insåg jag att det ska jag absolut inte göra utan istället bemöta henne. Kan inte göra så mycket åt att hon gillar sidan men ser jag henne skriva något rasistiskt då jäklar kommer jag vara snabb på svar;)

  Och du det där med socker. Jag är inte där än. Jag har ett rejält beroende och jag har vetat om i ett års tid vad jag måste göra, sakta sakta har jag förberett mig mentalt och nu äntligen börjar jag känna att jag börjar närma mig. Snart kommer jag vara sockerfri. Och jag har sådana förväntningar på hur livet kommer se ut utan socker jag förväntar mig många hälsosamma vinster,)

  Fin dag till dig min vän
  Kram
  Annie

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...