måndag 6 oktober 2014

Barnkammaren

(Klicka på bilderna för förstoring) Söta kaninlampan från Heico är senaste inköpet till rummet, den ger ett urmysigt sken om kvällarna. Även ugglan är en nattlampa. Vi har "återvunnit" en del här, bl.a ribbstolen som mina föräldrar fick med huset då vi flyttade in när jag var barn. Den har jag och mina syskon haft mycket roligt med, och nu är det M:s tur. Växasängen har Max haft sedan han slutade med spjälsäng, och en gång i tiden sov faktiskt hans morfar i just den sängen. Med lite färg får möbler nytt liv.

Nu när hösten är här så är vi nog många som tänker på inredning och förändringar i hemmet och jag tänkte ägna några inlägg åt barnrum, både att visa det vi har och tipsa om mina favoritprints till väggarna, bra förvaring, med mera. Skulle det vara intressant?

Ja, vi börjar väl här hos oss. Välkommen att kika in hos Max...

Barnkammaren börjar bli färdig nu, även om jag fortfarande vill mjuka upp den lite med fler textiler, kanske en golvkudde att sitta på medan man grejar med lego eller så? Som ni ser är rummet inte alls stort, men vi har försökt inreda så funktionellt som möjligt. 

När vi flyttade in så fick vi börja med att montera ner två stora garderober som tog upp en väldans massa plats, och istället valde vi en öppen hylla, Ivar från Ikea där det nu bl.a. står ett gäng vitmålade träbackar som nu innehåller diverse leksaker. Hans kläder har vi valt att inte ha i rummet eftersom det kändes viktigare med lekyta. Även det lilla köket från brio har flyttat med och där kan man laga mat, fika eller vad man nu vill:) Ett rum till både lek och vila.

 Från början var väggarna täckta av vit vävtapet, och plastmattan till golv var vansinnigt fult, och dessutom fullt med märken som de tidigare ägarna dolde med en matta ovanpå. Så det fick bli nytt golv, renoveringstapet på alla väggar och så valde vi tapeten Harlequin från Ferm living på en vägg och vitt på de andra. Vi är så nöjda med det valet.

Maxen verkar nöjd och vill gärna vara i sitt första egna rum, och det är ju faktiskt huvudsaken. Han brukar komma hem från förskolan, informera mig om att han vill vara "hälv" och så går han in och stänger dörren om sig. Inte sällan lägger han sig i sängen en stund och vilar bland de goa kuddarna:)


2 kommentarer:

  1. ååå, så fint han har det!

    SvaraRadera
  2. Ser ut att vara ett alldeles litet perfekt rum till en fyra-åring!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...