torsdag 23 oktober 2014

Följ med mig på yoga!

 Några minuter från vårt hem ligger yogastudion dit jag går en gång i veckan... Hela staden är så fin med gamla trähus i olika färger och med många små gränder och innegårdar. En njutning för ögat och varje gång jag rör mig i stan så hittar jag nya vackra bostäder och byggnader. När jag skulle på min första yogalektion så trodde jag först att jag hade gått fel innan jag upptäckte att det fanns en hel liten gård innanför.


Vi håller till i "Källan" där instruktören E välkomnar oss...

... in i den vackra ljusa lokalen med takfönster att se ut igenom. Vi börjar varje lektion med att varva ner en stund liggandes på mattan...


Jag går på medicinsk yoga som fokuserar mycket på andningen och mjuka rörelser. De övningar vi gör med E bidrar t.ex. till att stärka immunförsvaret och mycket annat positivt. När jag bodde i Karlstad så'gick jag några terminer på "vanlig yoga" hos underbara Hanna på Ankaret, men jag trivdes mer med själva Hanna än med yogan i sig, det var lite för stillsamt för min del då.
 
Nu, med de förutsättningar jag har idag, så passar det mig bra att vara med på den medicinskt inriktade. Vi går igenom kroppen bit för bit och man känner sig så utstretchad efteråt. Jag äter ju många mediciner numera och är därför ständigt varm, men just på yogalektionen, under avslappningen i slutet, då fryser jag trots varma kläder och en filt. Men skönt är det, jag skulle lätt kunna sova en stund på min matta. Jag har en go känsla i kroppen när jag lämnar studion. Kan absolut rekommendera att du som också är sjuk eller har andra hälsoproblem letar upp närmaste kurs i medicinsk yoga. 

Redan tisdag! Veckorna rusar fram och alldeles snart november:) 

5 kommentarer:

 1. Vilket härligt och mysigt ställe!

  SvaraRadera
 2. Härligt med yoga.
  Bor vi i samma stad?
  Kram.

  SvaraRadera
 3. Ser jättemysigt ut! Har aldrig testat yoga!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 4. Yoga är fantastiskt härligt går själv två gånger i veckan. Men vilken fantastisk studio ni har yogan på. Kan inte vara några problem att komma i stämning där inte;)

  Fin dag på dig
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 5. Wow, ser ju helt underbart ut! Nu blir jag också sugen på att börja med yoga... :) Kram å ha en fin helg!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...