torsdag 12 september 2013

Let him sleep...

Skylten med den fina texten finns i blått och rosa hos Mixin.
Jag är som många andra en aning matt på alla dessa skyltar, tavlor och väggord som finns därute. Men den här skulle jag kunna tänka mig få vara undantaget. Tänk så vackert i det framtida pojkrummet, över hans säng...

 Mina föräldrar har tyvärr inte varit så bra på att peppa mig i livet, i alla fall inte riktigt så som jag önskat och behövt. De har visst ställt upp och skjutsat till flygplatser, hjälpt mig att flytta in och flytta ut en oändligt massa gånger (någon gång ska jag räkna på hur många ställen jag bott på hittills...), kommit farande och spikat upp tavlor och kopplat in lampor. För det är jag dem evigt tacksam. Men peppande kan jag inte direkt säga att de varit. (Ska kanske tillägga att de vet att jag tycker såhär). 

Och när man själv blivit förälder är det lätt att man tänker att "jag ska göra tvärtom!". Så är det här. Jag vill peppa och heja på Max tills han på riktigt tror att det går att förflytta berg. Jag önskar att han ska gå ut i livet, naturligtvis också med ett stort mått ödmjukhet, men med en tro på sig själv. Att han är bra för att han är  han. För att man visst kan klara mer än man tror. För att han ska kunna söka lyckan och göra det han mår bra av, utan att alltför ofta lyssna osäkert på andras åsikter. Jag vill att han ska kunna vakna på morgonen och veta att han gör det som känns rätt just för honom. Oavsett om det är berg som ska förflyttas eller något helt annat...

3 kommentarer:

 1. Skrev just en lång kommentar som bara försvann :(
  Jag är lite trött så nu blir det en kortis istället. Bra, man kan alltid peppa barnen mer än man tror så fortsätt att peppa Max. De behöver ha ett starkt självförtroende i denna hårda värld vi lever i. Tänk på att peppa dig själv också för du ÄR bäst. KRAM & GOD NATT!

  SvaraRadera
 2. Amen och hallelujah! Du har så rätt och jag håller med så jag blir blå. Mina föräldrar var väl inte heller helt stöttande utan mera ifrågasättande över mina val i livet även om de alltid ställde upp vid flyttningar och sånt. Om än med suckar.
  Detta har då gjort att jag själv alltid, alltid har peppat mina egna två barn och gett mitt stöd till dem när de har gjort sina val. Även om vi i vissa fall pratat igenom valen noggrannt (ex. val av gymnasie) så har jag alltid stått vid deras sida och peppat och hyllat och stött dem. För det är jag banne mig skyldig dem som förälder :-)

  SvaraRadera
 3. Så sant så sant! Dessa små vackra varelser kan verkligen flytta berg! Det vill jag också lära A och H. Mina föräldrar har ställt upp i ur och skur. Kört och hämtat mitt i natten, tagit hand om alla dessa sjukdomar, flyttar och tårar som kommit på dygnets alla tider. DET kommer jag att göra för mina barn!! :)
  Kram kära du!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...