torsdag 26 september 2013

Underbara barnrum!

Bild: Hemnet.
Näe, inget bostadsköp ännu. Knappt ens några nya objekt att titta på tyvärr. Det vi var på förhandsvisning på för någon vecka sedan ligger nu ute på Hemnet men 100 000 billigare än när vi såg den. Gissar att intresset var ganska vekt om de sänker priset så snabbt. Vet inte om det är så att det är svårare att sälja just nu, men inget av de bostäder vi kollat på har kommit upp i acceptpris... Kan det vara att det är ännu tuffare att få lånelöfte nu när det sägs att de kalkylerar med dubbla boende under en ganska lång tid? Under tiden så kikar jag på inspiration och drömmer. Extra roligt är det att se "vanliga hem", känner att jag blivit lite mättad på att inredningsmagasinen jag läser visar upp sådant som man aldrig ser hos grannen. Här ett gäng finfina barnrum från Hemnet Inspiration:

 
 

Min filosofi när det gäller barnkammaren: satsa på hyfsat neutrala väggar som man inte tröttnar på så snabbt. Undvik för mycket rosa och blått på väggen, det blir lätt alldeles för skrikigt. Färgerna kan istället accessoarena stå för, de är både enklare och billigare att byta ut efter hand. Jag som är en person som påverkas mycket av färger tycker absolut man kan se över vad de olika färgerna står för, vad som inspirerar oss, vad som höjer energinivån och vad som har en lugnande effekt. Som vuxen vill många av oss ha harmoniska sovrum där vi kan stänga in oss och varva ner, jag tror på att även barn behöver en sådan plats- samtidigt som rummet ofta också används till lek. 

Två bloggare som verkligen fått till snygga rum till sina barn är Frida på Snor & Glamour och Petra på House of Philia; de ger mig mycket inspiration och det får bli mitt tips till dig som också är på jakt efter det perfekta rummet till de små och halvstora.

5 kommentarer:

 1. Ja dessa bloggerskor har verkligen bra smak. Tack för dina tips ang valpköp, de var verkligen bra. Ska och kolla på två olika franska bulldoggar i helgen, båda med stamtavla, men den ena på kennel för 19 tusen och den andra utan kennel och för 15 tusen. så vi får väl helt enkelt känna in vilken plats vi gillar bäst och vilken hund som verkar vara den som passar oss bäst. Kram helena

  SvaraRadera
 2. Tänk vad bloggvärlden är en underbar inspirationskälla. Där får man ju ofta se riktiga hem som inte är stylade för ett reportage också, superkul!

  Var vill ni bo och vad vill ni ha i letandet. Måste vara lite trist att vänta på drömhuset...

  SvaraRadera
 3. Fina bilder! Finns mycket inspiration på Hemnet.
  Tråkigt att inte hitta nåt hus, vi letar lite oxå men mest för att byta område, kram Suss

  SvaraRadera
 4. Härliga barnrum. Synd att ni inte hittat nåt boende som känns rätt än. Jag köper alltid på mig en massa ljus i USA men de har gått åt till presenter nu så jag fick lov att köpa nytt själv men jag fick halva priset så det kändes helt ok ändå. Tror du skulle gilla doften eftersom du gillar de andra i min smak. Det här luktar inte vanilj utan ganska kryddigt(jag gillar inte heller vanilj). Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Åh, de två översta gillar jag tokmycket! Så fantasifulla, men ändå enkla. Och lite färgglada. Jag är en sån som tycker att barnrum ska ha lite färg, det är ju barn som bor där! Främja fantasin! Tänker mycket på det där, det börjar bli dags att inreda Elis rum snart, men det dröjer på grund av haltande garderobsprojekt (bilder finns i min blogg as we speak). Väggarna är klara i alla fall, samma färg som vardagsrummet här nere. Milt ljusblå alltså, inget som sticker ut, men ändå lite färg. Det ska matchas med vitt, rött och andra små färgklickar här och där, tänkte jag. Det får inte bli som en färgexplosion, han ska ju, som du skriver, sova där också. Lite harmoniskt får det allt vara. Vi får se hur det blir.

  Apropå det där med färg i rummet så innebär det att jag inte är något fan av HoP:s barnrum. Nästan bara svart och vitt kan lätt bli lite... tråkigt, tycker jag. Känns som att det är mest mammans smak där och inte så mycket barnens. Men placeringen av möbler, boxar och leksaker gillar jag!

  Ha nu en riktigt härlig helg!
  Kramar från Caroline

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...