söndag 2 februari 2014

Fantastic Five

Vi inledde veckan med en F.F och avslutar den på samma sätt. Varsågoda!


Kaj Bojesens träfigurer är väldans fina, även om apan inte riktigt är min stil. Istället suktar jag efter ursnygga taxen (förvånad? någon?) som mer än gärna skulle få bo här. Nu har Love birds tagits i produktion igen och hur söta var inte de? Tänk er vilken bröllopsgåva till det designintresserade paret! Finns t.ex. hos Länna Möbler där jag också lånat bilden.


Lisa Bengtssons nya tapet har börjat snurra runt på bloggarna. Coco Tiger heter den och finns i flera färger. Jag gillar att hon ständigt överraskar med sina motiv! Du hittar tapeten hos Royal design.


Lampan med långa sladden och utan skärm har vi sett i rätt många versioner de senaste åren. Åhlens släppte en under 2013 som snabbt sålde slut. Nu är den inkommen igen, i två olika utföranden- matt och klar. Vi har en svart från Clas Ohlsson över soffbordet men jag stör mig på att jag blir bländad eftersom ingen skärm dämpar ljuset. Ska kika på den matta och se om den funkar bättre. Fint också med kopparfärg. Och Åhlens priser är ju verkligen överkomliga. Perfekt eftersom jag tror att vi inom ett par år har fått tvärnog av den här trenden och då inte vill lägga en förmögenhet på lampan. Här hittar du den.


Ytterligare en nyhet från Åhlens, kan inte låta bli att tokgilla den doppade pallen Fia. Enkelt att göra hemma med vilken stolsmöbel som helst egentligen, men jag gillade den här storleken (48 cm) och priset på 299 slantar går inte att klaga på heller. Den finns även i andra färger för den som vill vara lite djärvare. Jag tror minsann att Åhlens ska äras med ett besök inom kort.


Femman avslutas med illustratören Jennie Ekströms samarbete med alltid lika stilsäkra Cardigans- Nina Persson som mynnat ut i två stycken prints; Animal hearts och Ocean. Kul när det sker lite oväntade möten mellan två genren, även om jag tycker att de är lite för röriga för min smak. Printsen säljs hos Wonderwall.

Önskar er som kikar in här en riktigt fin söndag! 

3 kommentarer:

 1. Fina fem! Den där tapeten alltså! Har börjat drömma om den...

  P.S. Jag får karva lite på ljusen för att få de att sitta ordentligt. I alla fall kronljus.
  Ha en finfin kväll!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte verkligen att de där små fåglarna var bedårande!

  SvaraRadera
 3. Underbara små fåglar :)
  Ha nu en strålande måndag, kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...