söndag 23 februari 2014

Fantastic five

Ytterligare en vecka har passerat och det är tid för en F.F. här på Selmas. Fem favoriter som jag vill lyfta fram lite extra; varsågoda!

Bild lånad med tillstånd av Helena/Mormorsglamour

En av mina favoritbloggar, med det tjusiga namnet Mormorsglamour,  visade tidigare i veckan det allra finaste av d.i.y:s; en pappersjordglob! Jag har nu länge spanat på  Asplunds variant (länk) som jag verkligen tycker är rysligt snygg, men då vi inte har plats så har det fått stanna vid beundran på lite avstånd. Men nu när jag fick se att man faktiskt kan göra sig en egen så blev jag ärligt talat väldigt sugen:) Kika in hos Helena på Mormorsglamour för fler bilder och se hur du går tillväga för att göra en likadan.


Vi har ännu ingen Le Creuset-gryta, men svärmor och även flera av våra vänner glädjs åt sina. Och nu när jag fått upp ögonen för vackraste färgen; chiffon pink, så kanske den ska upp på önskelistan ändå? Tidigare var blågröna Carribean favoriten, men den här var snäppet vassare:)


Det är mycket surr om tapeter nu, både i magasin och i bloggar känns det som. Jag har redan ett gäng favoriter till Max framtida rum, bland annat Sandbergs Kaspar som Trendenser-Frida lyckades få dem att tillverka i grått. Men jag tror faktiskt att Pingvin, tapeten från ISAK är minst lika fin. För mig har den växt fram så att säga... Kanske som en fondvägg i alla fall?


En kul nyhet som börjat sprida sig är boksläppet av Rum för kidsen. Det är Isabelle McAllister, känd från Fixa rummet och Äntligen hemma som nu ger ut den tillsammans med bloggkollegan och fotografen Jenny Brandt. Om boken skriver de själva:
"Vi hoppas att boken kan fungera som en hjälp för föräldrar att hjälpa sina barn att fixa sina rum. Men också en bok där vi hoppas att vi står väldigt mycket på barnens sida, där deras önskemål att faktiskt få ha en del av hemmet att bestämma över och göra till sitt, faktiskt räknas. Vi hoppas också på att kanske släppa några av dessa krav. På att ha det så perfekt hemma – att inredning kan handla om lust och kreativitet i stället för att det bara ska vara fint eller få nått att öka i värde. Basen är klassiska tips som vad som är bra att tänka på innan man börjar fixa, förvaring hur löser man det, belysning och färglära" 
Rum för kidsen släpps i mars och tills dess kan du följa tjejerna på hyllade bloggen Dos family.


Och F.F avslutas med Lark Rise to Candleford. Min nyvunna kärlek ♥ Ni kanske känner igen namnet på serien då den tidigare sändes på svt, men det blev visst inte av att jag såg den då. Nu däremot har jag förälskat mig totalt! I miljöerna, kläderna, språket, karaktärerna... Och som den anglofil jag alltid varit så gör det absolut ingenting att man på köpet lär sig en smula om den brittiska historien. Att min long time favourite Julia Sawalha spelar en av huvudkaraktärerna gör heller inte saken sämre. Jag är i slutet på säsong tre nu och kan knappt slita mig:) Finns på Netflix.

Här krockar visst allt idag; valpkurs med barnkalas som Max är bjuden på och så Os-finalen i hockey! Kursen hade inte varit aktuell för mig ändå, min rygg håller ännu inte för flera timmar i ett kallt ridhus, men ett kalas mitt i hockeyn?! Huuur tänkte de där? *skojar* :) Hoppas ni får en bra söndag, vad ni än gör! Kram!

3 kommentarer:

 1. Fina fem! Den där jordgloben blev jag också sugen på att pyssla ihop :)
  Ha en skön söndag!
  Kram Sara

  SvaraRadera
 2. Den sista serien där verkar vara något för mig deluxe, tack för tips. Ska genast undersökas! Och Le Creuset, kan inte annat än att stämma in i lovsången. Har en gryta, små portionsugnformar, en större ugnsform och pajform (oj, så nördig jag verkade nu va...). Svart och den klassiska röda är favoritfärgerna i alla fall :)

  SvaraRadera
 3. Le Creuset. Favvogryta som jag ännu inte har lyckats få hem till mitt kök. Och globen i papper - helt fantastiskt fin! Tack för fin tips!

  Log lite när jag läste din kommentar hos mig...jag är precis tvärtom, jag älskar när folk visar kärlek offentligt. Jag älskar när människor visar känslor och när jag dessutom får fånga det på bild blir jag lycklig ända in i märgen :D

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...