torsdag 13 februari 2014

Landskapstapeter


Via Trendenser upptäckte jag konceptet med landskapstapeter från Sweden at heart. Kul idé säger lokalpatrioten i mig som ju är värmlänning  i exil sedan ganska många år nu. Om Värmland står:

De glittriga vattnens och diktarnas landskap. Alfred Nobel uppfann dynamit och grundade krutbruk här. Hos värmlänningar finns en stark tradition att berätta sagor, som Selma Lagerlöf som fick nobelpris i litteratur! Här blommar Rockabilly och raggare, smeknamn på personer som tillhör en viss motorburen subkultur. Skogsstjärna är landskapsblomma men i Värmland också synonym för hembränt. Skål! 

Gillar beskrivningen och fnissade lite åt sista meningen om Skogsstjärna som mycket riktigt är detsamma som hembränt:) Tapeten var lite söt och passar bra in på landskapet. Numera bor jag i Bohuslän där tapeten pryds av maneter. För att se fler landskapstolkningar; klicka er in hos Sweden at heart. 

4 kommentarer:

 1. Jag blir faktiskt lite nyfiken på att titta närmare på tapeterna i verkligheten :)
  Kramis!

  SvaraRadera
 2. Vad roliga de var. Alla var väl inte så jättesnygga direkt (Dalarna till exempel blev jag inte förtjust i). Däremot var Lappland och Norrbotten fina tyckte jag!

  SvaraRadera
 3. Härligt då har vi ju nästan umgåtts idag fast vi inte träffats hihi ;)
  Kramis

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...