tisdag 4 februari 2014

Rosor...Jag lyckas verkligen inte med tulpaner så jag testar med rosor istället. Av erfarenhet så vet jag att de brukar klara sig en aning längre hos oss. Just nu pryder de köket. Jag kan bli rätt avundsjuk när jag läser om er som bor i huvudstaden, där verkar Hötorget vara stället att passera för att få tag i fina blommor för en hyfsad slant. Vet någon av er därute om det finns något motsvarande i Göteborg?

Tyvärr är ju annars snittblommorna rätt dyra och det blir inte mycket till bukett man får för pengarna. Jag tillhör dem som blir glad över att ha färska blommor hemma, men krukväxter har jag ihjäl på en vecka. Bokstavligen. P fick en fin blomma i kruka av sina föräldrar förrförra söndagen, och på onsdagen så var den död. Eller den lever, men det mesta har vissnat och den ser helt eländig ut. P bryr sig inte men jag skäms!  Har provat allt; mer vatten, mindre vatten, kallt, varmt... Så tyvärr så blir jag mest bara nervös när någon är så snäll och kommer med en blomma, jag minns bara en som jag faktiskt lyckats hålla liv i lite längre än sisådär två veckor.

Allt är bättre den här veckan som tur är och jag börjar känna mig starkare igen. Men det blir ändå mycket netflixande, Helena skrev nämligen om Mr. Selfridge häromdagen och nu är jag fast. Den gick tidigare på tv, men då missade jag den. Nu sveper jag avsnitt efter avsnitt och älskar den. De vackra miljöerna, de fina kläderna. England och London som jag bara inte kan få nog av. Lägg där till kärlek, affärer, starka kvinnoporträtt, svartsjuka och mycket mer och du har en succé. Tips till er som inte heller sett den alltså.
7 kommentarer:

 1. Här har vi turen att ha torghandel alá Hötorget, inte riktigt lika stor men billiga blommor.
  Vacker färg på rosorna!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 2. Åh Hötorget är fantastiskt här i Karlstad saknar jag också en sådan torghandel.
  Färska blommor förgyller verkligen ett hem!

  SvaraRadera
 3. Rosor håller lite längre här hemma med, men tulpaner är ju så fint också:) Mr Selfridge låter som något jag borde kolla in, verkar bra ju:)
  Hoppas kvällen är bra, kram fredrika

  SvaraRadera
 4. Skönt att du är på bättringsvägen. och tack för tipset om Mr Selfridge jag såg delar ur serien förra året, Minns att den gick efter melodifestivalen men som sagt jag missade några avsnitt så tack för tipset nu ska jag leta upp den;)

  Älskar dina 5 tips, fåglarna är verkligen ljuvliga och hade gärna fått flytta in hos oss. Och när det kommer till tidningar så är faktiskt framsidan jätteviktig, blir också glad av drömhem och trädgårds fina framsida;)

  Önskar dig en fin dag
  Kram
  Annie
  Ps. Tack för ditt inlägg i debatten, du har så rätt.

  SvaraRadera
 5. Du är inte ensam om de. Jag kan inte hålla blommor vid liv. Om de inte är gröna växter. Dom brukar leva ett tag. Fredskalla är bra. Dom böjer sig när dom behöver vatten och så ställer dom sig upp igen när dom har fått de. Mycket smidigt! Men snittblommor är finast men alldeles för dyrt.

  Presentsnöret är köpt på överskottsbolaget har jag för mig om. Ska fråga mamma om hon inte kan gästblogga nån gång om att slå in paket. Men hon har ju en egen blogg. Kram

  SvaraRadera
 6. Jag har också satsat på rosor nu på slutet då de där tulpanerna inte riktigt vill hålla sig fina för mig. Sist lyckades jag tyvärr förfrysa rosorna lite så de höll sig inte bättre än tulpaner ;)
  KRAMIS

  SvaraRadera
 7. Jag är inte heller vidare bra på blommor, men jag försöker. Den som räddar dem är maken, han verkar ha grönare fingrar än mig :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...