onsdag 9 april 2014

Barnkalaset

Klicka på bilderna om du vill se dem i större format.
Ja i helgen var det alltså dags för barnkalaset som Max sett fram emot så. Vi hade hyrt en klubblokal strax utanför stan dit vi välkomnade gästerna, och det kostade inte många kronor så det kan jag absolut rekommendera om man som vi bor trångt. För att ljusa upp lokalen så klädde vi borden i vit pappersduk och möblerade om så att det blev rymligare. Stugan ligger så fint precis bredvid en sjö och omgiven av skog och inga grannar som kunde bli störda av ett gäng fyraåringar (ja ljudnivån var rätt hög där ibland).

När Maxen blev två hade vi ett litet dinosauriekalas för två av hans små vänner, och förra året var det fyra gäster på hans bilkalas. I år kom det sex barn (två fick förhinder) och deras föräldrar, sammanlagt var vi 20 personer, och den här gången fick det bli ett färgtema. Jag valde tre färger som gick igen i dukning och dekorationer; blått, vitt och rött som gör sig så fint ihop. Vi köpte pompoms på Panduro som vi hängde i taket tillsammans med blå ballonger, hade vita dukar på borden och dekorerade med röda hjärtan och tulpaner i små vaser. Popcornbägarna ställdes på borden och bidrog med så fina färger, de finns på Lagerhaus för den som vill ha likadana. Dessertbordet täcktes med röd duk med en vit duk ovanpå och med en ljusblå ännu ett steg upp.

 

 

På de kalas Max har varit bjuden på så har det serverats korv med bröd eller hamburgare, men då har de också börjat tidigare på dagen. Vi startade 14.00 och därför satsade vi på en lite större fikabuffé istället. Vi bjöd på: Kitkattårta med Ahlgrensbilar-fluff (recept) och mängder av bilar även ovanpå, marängtårta med dajmgrädde, kolakakor med texten "Happy birthday", småkakor i form av fyror med strössel på (receptet hittade jag här), jordgubbsmacaroons (som blev en favorit hos gästerna!), melonklubbor, popcorn, hallonbåtar, nonstop, marshmallowklubbor doppade i choklad, chokladkräm med minimaränger, samt nutellacupcakes (receptet kommer från Leilas Hello cupcake) som vi också gjorde  i ministorlek så att det skulle passa både små och stora. 

Efter fikat så fick barnen leka en stund. Vi hade funderingar på att köra skattjakt, men lyckligtvis skippade vi den idén för då hade vi behövt vara utomhus och just under kalaset så vräkte regnet verkligen ned! De roade sig så fint ändå, både med nya födelsedagspresenterna och med de leksaker vi tagit med hemifrån. 

När det märktes att det blev lite kiv om sakerna och nåt/några barn blev ledsna så bröt vi för en aktivitet. Vi hade gjort iordning ett pysselbord där det låg långa ritpapper (finns ritrullar t.ex. på Ikea) och kritor, och vi hade skaffat ballongpysselset så att de kunde dekorera varsin ballong att ta med sig hem. Det verkade uppskattat, även om jag såhär i efterhand kan känna att det var lite för svårt för fyraåringar att göra själva. Tur att de har rediga föräldrar som kunde hjälpa till:) Ballongpyssel finns i lite olika varianter, det vi köpte hittar du här. Vi märkte att barnen gärna tog en liten stund då och då och satte sig och ritade lite, så det var nog ett bra sätt att få en vilopaus mitt i allt stojande. Där ställde vi också ut några popcornbägare som barnen kunde mumsa på.

Tiden gick så himla fort, som alltid när man har trevligt! Vi hade bestämt att 2 1/2 timme var lagom och det kändes okej, varken stressigt eller för långsamt. Ett minne från förra årets kalas var när de små gästerna tyckte att det var för tidigt att gå hem och lämna alla roliga leksaker och därför stod och grät i hallen medan deras föräldrar klädde på dem ytterkläderna, det lär vi nog aldrig glömma, haha:) I år märktes det att de är äldre och vet hur kalasen brukar se ut.

I slutet körde vi den efterlängtade fiskdammen där jag stoppat i Maxens favorit - lakritspipa, choklad och lite annat, t.ex. klistermärken som ska användas för att "klä äggen". Tyckte det var passande nu nära påsk.  Sedan gick gästerna hem medan Ida och Jocke hjälpte oss att röja och efter det blev det smörgåstårta hos oss. Ni kan ju förstå att den lille fyraåringen var trött sen... Det var hursomhelst jättekul att få umgås med alla härliga människor, vissa kände vi bättre än andra, men alla var supertrevliga, och jag hoppas så att det kommer att dröja innan den lille mannen vill ha föräldrafria kalas:)

Inköpsställen: Åhlens, Partytajm, My perfect day, Panduro, Lagerhaus, Bagaren & Kocken, med flera. 

P.s: Burkarna vi använde till saften tänkte jag skriva mer om i ett kommande inlägg, de förtjänar nämligen lite extra uppmärksamhet...


2 kommentarer:

  1. Verkar som om ni haft ett alldeles underbart kalas :)
    Kram Sara

    SvaraRadera
  2. Vilket fantastiskt kalas, där hade jag gärna varit gäst. Stor kram!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...